Kryss i premiären

Ett straffmål från Oskar Alvers gjorde honom till en historisk målskytt för Karlstad Fotboll i division 1 och säkrade Karlstad Fotbolls första poäng i årets serie.

51 1-0 Marijan Cosic IFK Haninge
61 1-1 Oskar Alvers, Karlstad Fotboll (straff)

Varningar
Victor Fors, IFK Haninge
Alli Darwich, IFK Haninge

Kommentar

David Ekelund om matchen

Första halvlek
Vi förde spelet redan från start och hotar ganska ofta runt deras box. Ju längre halvleken går desto mer drev vi på matchen.

Vi skapade också riktigt många bra chanser at ta ledningen. Vi hade bland annat två frilägen, en frispark i stolpen och ett skott i ribban.

Bakåt hotade Haninge med några fasta situationer, men utöver en farlig nick tidigt i halvleken släppte vi inte till något.

Andra halvlek

Vi gick ut till den andra halvleken för att fortsätta driva på på samma sätt som i den första.

Inledningen på den andra halvleken blev lite stökig och ett centralt bolltapp innebar att Haninge kunde kontra in 1-0.

Vi fortsatte dock att trycka på och kvitterade på straff genom Oskar Alvers. Efter kvitteringen gick vi för ytterligare ett mål men vi kom bara nära.

Summering

Sett över hela matchen stod vi för en ganska bra insats och vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna med marginal.

Det var tråkigt att vi inte fick med oss alla tre poängen hem, men nu får vi ladda om inför Sollentuna på onsdag.