Tre vinster och en oavgjord match i helgen. Total målskillnad 10-1

Tävlingssäsongen för Karlstad Fotbolls damlag inleddes i helgen på allra bästa sätt. Dessutom med två färska nyförvärv i laget.

Laget har varit igång sedan oktober och tränat med fullt fokus på division 3-säsongen. I lördags spelades säsongens första tävlingsmatcher i Hallvärmländskan där division 2-laget Viken från Dalsland, Eda, Årjäng och Kil stod för motståndet i den första helgen med gruppspel (andra spelas i januari och slutspelet går i februari).
Matchen mot Viken var tempofylld och med flera vassa målchanser för båda lagen. Viken gjorde 1-0 med bara tre minuter kvar och då visade spelarna i Karlstad Fotboll verkligen karaktär och pressade på för en kvittering. Och den kom genom ett bra uppspel och en kylig avslutning av mittfältaren Bella Grönberg. Rättvist blev slutresultatet 1-1.

Näst på tur stod Eda, kommande motståndare i division 3. En ganska jämn match med mycket kamp och målchanser åt båda håll där Karlstad Fotboll lyckades vinna med 1-0 efter ett snyggt mål av Lisa Björklund Runelid där flera spelare var inblandade i en upprullning med ett antal passningar innan Lisa kunde sätta skottet.

Årjäng, också nykomlingar i division 3, blev aningen enklare. Karlstad Fotboll hade full kontroll och vann till slut med 3-0 efter mål av Ida Eriksson, Märta Larsson och Hana Rioflorido Ismail. Hallvärmländskan avslutades denna gång med match mot Kil och även den matchen vann Karlstad Fotboll med hela 5-0 efter dubbla fullträffar av Nadja Bengtsson och mål av Lisa Björklund Runelid och Matilda Eriksson Fältebrant och nyförvärvet från Kristinehamn, Ella Johansson som tryckte upp 4-0 rätt upp i krysset.

Ella och nya målvakten Moa Mill från Skoghall, gjorde båda riktigt starka insatser under lördagens matcher. Vi välkomnar båda dessa grymma tillskott till laget och föreningen!

Karlstad Fotboll delar förstaplatsen i serien med Viken med samma poäng, 10, och samma målskillnad. Trea är Norrstrand. Nästa gruppspelsomgång är lördagen den 22 januari.

På bilden ser vi Ella Johansson och målvakten Moa Mill som är båda nyförvärv för säsongen. Foto: Matilda Eriksson

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer