Damerna segrade mot serieledarna på bortaplan

På fredagkvällen styrde Karlstads Fotbolls damer mot Charlottenberg och match mot serieledande Eda, som hittills varit obesegrade. Matchen började i ett högt tempo där inget av lagen ville vika ned sig och där Karlstads målvakt Moa Mill stod för några riktigt bra räddningar som räddade Karlstad från baklängesmål. Även Karlstad hade några bra möjligheter till att spräcka nollan men 0-0 stod sig halvleken ut.

2:a halvlek började som första med ett bra tempo och i den 52:a minuten kunde Karlstads Emma Saleskog stöta in bollen till 0-1 efter ett fint förarbete på högerkanten.
Efter målet började Eda att jaga en kvittering men i den 62:a minuten stack Karlstad upp i en kontring där Precis inbytte ”Jossan” Svartvik kunde göra 0-2. Återstoden av halvleken jagade Eda en reducering men Karlstads damer kunde hålla emot och en skön seger med 0-2 kunde bärgas.

Seriespelet går nu vidare med match hemma mot Lysvik på torsdag den 18:e maj kl 13.00 på Våxnäs IP.