Tre KF-poäng försvann på två slutminuter

I 89 minuter ser Karlstad Fotbolls hemmamatch mot bottenlaget Motala ut som en ganska klar trepoängare. Ledning med 2-1  och habilt försvarsspel.
Men på två av matchens sista nio minuter gör östgötarna två mål och vinner.

– Det svider verkligen. Jag tror inte att jag någonsin tidigare har varit med om en sådan här tung förlust. Det kändes ju ganska säkert när jag gjorde 2-0. Fyra förluster i rad är inte alls vad vi behövde, säger inhoppande marknadschefen/toppforwarden David Johannesson.
Med Erik Björndahl avstängd (utvisad i förra omgången) och Oscar Kihlgren skadad ställde KF upp i en 4-5-1-formation. Med Moustafa Benshi på topp och Henrik Cederin på centrala mittfältet. Dessutom startade Samuel Nielsen som högerbreddare med ”Tai” Yasuoka  som ytterback bakom sig.
I nionde matchminuten gjorde KF 1-0. Agon Beqiri spelade fram Nielsen på högerkanten. Nielsen sköt, skottet blockerades av en motståndarförsvarare och bollen studsade tillbaka till skytten som alltså fick en ny chans och sköt förbi skymde Motalamålvakten Benjamin Machini.
I övrigt var det en ganska händelselös halvlek. Ett litet spelövertag för Karlstad, men inget av lagen skapade ens några ytterligare halvchanser till mål.

Tuffare anfall

I halvtid ersatte David Johannesson Benshi som  forward och det blev direkt ett mer bestämt och tuffare anfallsspel i hemmalaget. I 49:e minuten kom Jacob Ericsson fram på vänsterkanten, passade till Nielsen som sköt i ribban och  Johannesson förvandlade returen till ett 2-0-mål.

Bara två minuter senare sköt Johannesson strax utanför Motalas vänsterstolpe.
Den spelande marknadschefen fortsatte att vara framfusig, men i 57;e åkte han på en rejäl smäll i en nickduell och blev liggande på gräset i flera minuter.
David Johannesson åkte på en rejäl smäll i 57:e matchminuten.
-Jag satsade rejält och nådde ganska högt, men Motalaspelaren måste ha böjt sig ner och jag voltade och slog i både ben och rygg, sa Johannesson efter matchen.

”Tappar spelet”

Han kunde fortsätta spela hela matchen ut, men det var där och då som KF-tränaren Albert Bunjaki anser att matchbilden började vända.

-Vi gör ingen bra första halvlek, men får ändå målutdelning. Inledningen av andra halvleken spelar vi riktigt bra, kommer in med mer fysik  och energi och får vårt andra mål ganska snabbt.
Men efter skadeuppehållet tappar vi spelet igen, säger Bunjaki.

Kevin Ali gjorde 2-1 8 64:e minuten , framspelad av Alexandar Mutic.

Trots KF:s knappa ledning kändes det som att hemmalaget skulle kunna behålla målövertaget. Men Motala bytte in spelare, satsade mer framåt och i 89:e minuten nickade Mutic in kvitteringsmålet.
Efter den ganska trygga ledningen kändes redan 2-2 som en förlust för KF, men det kom alltså att bli ännu värre. I första övertidsminuten nickade Mutic in 2-3 via trävirket.
KF gjorde därefter resultatlösa försök till kvittering. Motala försvarade sig bra och lät tiden gå.

Nytt fokus

Efter fyra raka förluster (tolv poäng) har Karlstad Fotboll nu långt upp till den tabelltopp där klubben innan premiären placerades av bland andra spelbolag.
-Det är absolut inte omöjligt för oss att bli ett topplag, även om det i dag känns väldigt tungt. Men nu får vi inte titta på tabelltoppen, utan mer fokusera på att bygga upp vårt spel och försöka ta de poäng vi kan. Vi måste allihopa analysera vad som hänt och ta ansvar för att bli bättre. Samtidigt har det ofta handlat om snurr, touch och studs som drabbat oss. Vad gör man åt det?
Lagkaptenen Andreas Bellander anser att det i mångt och mycket var en mental förlust.
-När vi börjar tappa en 2-0-ledning händer något i gruppen. Vi förlorar inte för att vi är dåliga fotbollsspelare eller ett dåligt lag. Det handlar om något annat. Nu måste vi hämta ny energi och stötta varandra. Det är ny match redan på onsdag och det gäller att vara beredda redan från start.

Klart bäst i ett för dagen ganska blekt Karlstad Fotboll var ytterbackarna Takuto Yasuoka och Jacob Ericsson (prisad som Matchens lirare).  788 åskådare tittade på i det perfekta fotbollsvädret.

Vänsterbacken Jacob Ericsson prisades som Matchens lirare i hemmalaget.
Motståndare onsdagen den 17 maj är Hammarby TFF. Matchen spelas på Tingvalla IP och startar klockan 18.30.

Bildtext toppbild
Lagkaptenen Andreas Bellander och målvakten Mathias Karlsson deppar efter Motala AIF:s sena mål.

Text: Håkan Kamp