Breddlagets verksamhet pausas

IF Karlstad Fotboll kommer inte ha något breddlag på seniornivå säsongen 2021. Laget som startades upp förra säsongen i division 7, och faktiskt kvalificerat sig för division 6 genom en fin tredjeplats, saknar såväl spelare som ledare för att kunna genomföra säsongen på ett bra sätt.

Klubbchefen P-J Karlsson kommenterar styrelsens beslut så här:

– Det är en resursfråga helt enkelt. Vi vill ha en god verksamhet som vi känner att vi kan ta ansvar för och så är inte fallet just nu. Vi kan inte erbjuda laget de förutsättningar som behövs, bland annat i form av en huvudansvarig tränare och bra träningsmöjligheter. För att driva runt flera seniorlag i föreningen behövs det mer resurser av olika slag och då inte bara spelare och ledare. Att fjolåret var ett tufft år har ingen missat och det behövs en större organisation i form av personer som kan hjälpa till att fylla ut den kostym vi haft och ämnar ha kommande säsong. Många av killarna i laget kom från olika klubbar i närområdet och vi hjälper naturligtvis grabbarna i deras sökande efter andra klubbar och önskar dem lycka till, avslutar P-J Karlsson.

Senaste nyheterna

Dags för Forward hemma

Redan i morgon tisdag 9/8 är det dags för hemmamatch i Div 1 norra igen när Forward från Örebro kommer på besök till Tingvalla. Avspark

Läs mer

Inför Motala borta

På lördag 6 augusti åker vi till Motala för match i Div 1 Norra. Avspark kl 16.00. Tränare Ulf Buskqvist säger så här inför matchen:

Läs mer