1-1 i säsongspremiären

I ett kylslaget Karlstad Airdome tog hemmalaget emot en pigg nykomling i Åtvidabergs FF. ÅFF, med många spelskickliga killar, hade klart greppet om första halvlek och provspelande Germans i målet stod för ett par kvalificerade räddningar för hemmalaget.

Karlstad Fotboll gick runt på mycket folk i matchen och med flera orutinerade, men spännande ungtuppar i laget, hade svårt att skapa något i sista tredjedelen. Modet och de goda intentioner syntes dock och det blev en ganska jämn halvlek trots allt.

Åtvid började även andra halvan bäst, och via ett mönsteranfall på vänstersidan rullades hemmalaget upp, och efter ett pass snett bakåt gjordes ledningsmålet med ett kliniskt avslut upp i bortre krysset. Det var helt otagbart för burväktare Rosendal, som gjort entré i hemmamålet efter pausen. Hemmalaget tog över taktpinnen sista halvtimmen och skapade då tryck på Åtvidaberg som nu fick ägna sig mer åt försvarsspel. Kvitteringen kom rättvist efter en fint slagen hörna av Agon som målvakten inte kunde få grepp om förvisso attackerad av hemmaspelare.

En typisk försäsongsmatch är väl intrycket annars. Bra tempo och goda ambitioner, men lite tafatt när det gällde att komma till klara målchanser och ta sig igenom respektive lags försvarslinje. En trevlig och underhållande match att se på var det definitivt. Kostas och Felipe har en plan som spelare och ledare följer slaviskt och känslan är att det var ett positivt avstamp för säsongen 2021 vi fick bevittna i helgen.