Historisk hemmaseger mot Piteå!

Det blev en rättvis seger mot Piteå hemma på Tingvalla i den historiska första matchen inför publik för Karlstad Fotbolls del. Det blev till slut 3-1 efter en onödigt spännande avslutning då hemmalaget kunde och borde avgjort matchen tidigare på de chanser laget skapade under andra halvleken.

Karlstad inledde matchen bäst genom ett aggressivt försvarsspel och ett rörligt anfallsspel där många killar visade på löpvilja. Spelövertaget ledde till en del halvlägen men det dröjde till matchminut 20 innan David efter hörna forcerade innan bollen från nära håll. Samme David tog elegant tillvara på en fin passning från Agon i öppet läge mellan mittbackarna och placerade vackert in 2-0. Efter målet kom Piteå mer in i matchen och etablerade mer spel på offensiv planhalva samtidigt som Karlstad tappade lite av det spel laget hade i den frejdiga inledningen. En lurig Piteåfrispark höll på att lura hemmalaget lite men skottet blockerades och 2-0 i paus var inte orättvist sett till matchbilden.

Andra halvlek var inledningsvis ganska jämn spelmässigt där Piteå hade mer boll men svårt att skapa klara målchanser medan Karlstad stack upp i några bra omställningslägen. Piteå flyttade fram positionerna successivt och hemmalaget blev aningen passiva och med dryga kvarten kvar kom reduceringen. Piteå tryckte på med folk i slutet och öppnade sig då bakåt som en naturlig följd vilket ledde till bra kontringslägen. Vid ett sådant med fem min kvar vände inhoppande Isac bort sin försvarare, tog sig förbi en försvarare till och serverade öppet mål till en annan inhoppare Chiovanne som satte spiken i kistan.

Tränare Kostas var glad efter matchen och berömde spelarnas prestation och spelet i stort. Även Tingvallas välskötta gräsmatta förtjänar extra beröm. Den var riktigt bra.

Nu handlar det om att ladda om batterierna och visa att Karlstad Fotboll kan prestera bra två matcher i följd på hemmaplan och att mer publik (500) dyker upp på Tingvalla på lördag klockan 16.00 då Sollentuna väntar.