Uddamålsförlust borta mot Sollentuna

Tyvärr blev det förlust även den här helgen för vårt Div 1-lag. Sollentuna vann med 1-0 efter ett segermål i 82:a minuten. Det här är naturligtvis långt ifrån den säsongsöppning vi önskade oss, men ska vi ta med oss något positivt från den här matchen så är det att vi skapade många bra lägen. Det var som det brukar heta ”ett fall framåt” från förra matchen.

Sollentuna startade matchen klart bäst och hade en nick i stolpen redan efter 40 sekunder. Efter 15-20 minuter åt sig Karlstad in i matchen och var det bättre laget sett över 45 minuter.

– Det var en av våra bästa halvlekar, säger Albert Bunjaki, där vi skapar fem bra lägen genom Filip Johansson Bahar, Erik Björndahl och Agon Beqiri, men bollen vill inte in. Sollentunas målvakt gjorde också en bra match, det ska vi inte bortse ifrån.

Andra halvlek startar också den med dramatik direkt. Den här gången av negativ karaktär då Erik Björndahl får rött kort för hög spark/farligt spel. En mycket hårt dömd utvisning som satte sin prägel på resten av matchen. Att spela näst intill hela andra halvlek med en man mindre är tufft, men vi lyckades trots det skapa tre riktigt bra lägen. Halvlekens bästa chans hade den combackande David Johannesson i 60:e minuten. Han frispelades snyggt av Samuel Nielsen och fick gott om tid framför mål, men som sagt bollen vill inte in.

Sollentuna skapade många bra chanser i andra halvlek, men en mycket bra spelade Mathias Karlsson fredade sitt mål med flera högklassiga räddningar. I 82:a minuten gick det inte längre utan hemmalaget kunde rulla in segermålet.

Nu analyserar vi dagens match, lägger den till handlingar och fokuserar på nästa uppgift som är Motala hemma på Sola Arena, lördag den 13 maj kl 16.00. Då hoppas vi på lika bra stöd från läktaren som under de inledande hemmamatcherna. Tillsammans blir vi starkare.