Hemmavinst mot IFK Hallsberg

På lördag den 6:e maj tog Karlstad Fotboll emot IFK Hallsberg på Solstadens konstgräsplan i ett härligt solsken.
Hallsberg började matchen bäst och hade ett antal avslut men inget av dem resulterade i någon större farlighet. Som tidigare matcher så jobbade sig Karlstad tillbaka in i matchen och efter ca tio minuter in i halvleken tog Karlstad över. Det skulle dock gå ända fram till 42:a minuten innan Karlstad äntligen tog ledningen med 1-0 genom ett mycket fint skott av Elin Nilsson Lilja.
Andra halvlek var en ganska händelsefattig halvlek innan Karlstad i den 65:e kunde göra 2-0 genom Hana Rioflorido. Efter detta tryckte Hallsberg på för att få till en reducering och i den 81:a kunde Hallsbergs nr 8 Frida Lang trycka in 1-2.
Något ytterligare mål blev det inte utan Karlstad kunde bärga hem 3 sköna poäng. På fredag den 12:e går seriespelet vidare genom bortamatch mot Eda IF.