Vilken fotbollshelg det blev för Karlstad Fotboll

Det har varit en härlig helg för Karlstad Fotboll. Div 1-lagets tunga seger mot Umeå FC med 4-0 har det skrivits en hel del om, men det hände mer denna helg.

Inspirerade av A-lagets prestation gick vårt U19 lag ut på Klasmossens IP för att ta sig an Sickla IF. Laget visade också att skillnaden i tabellplaceringen inte är en slump. Halvleksledning med 1-0 efter mål av Maximus Varis, drygas i andra halvlek ut till en klar 3-0 seger. Målskyttar är Noel Björk och Leo Suskic. Laget ligger nu på en fjärdeplats efter 7 spelade matcher och 5 segrar.

Samma dag tog P17 bussen till Stockholm för att möta det IFK Haninge som i hemmapremiären slog oss klart med 4-0. En tuff match mot ett av seriens topplag. När Haninge efter 6 minuter gör 1-0 ser vi risk för att historien ska upprepa sig, men inte den här gången. 10 minuter senare kvitterar Love Lindström och i andra halvlek tar vi ledningen med 2-1 genom Christoffer Anderberg. Haninge kommer tillbaka och kvitterar i 80 minuten. Det ser ut att gå mot starkt oavgjort resultat. Killarna krigar på och får i 89 minuten utdelning när Oscar Christoffersen gör segermålet 3-2. Gissningsvis stod glädjen högt i tak.

På söndagen såg utvecklingslaget ut att gå mot ännu en hedersam förlust, när tunga topplaget Stenungsund efter en halvtimme ledde med 2-0. Målen kom efter nästan identiska frisparkar från vår vänstersida där bollarna efter en första nick sattes i nät bakom Felix Erntsson. Men liksom P17 kom våra killar igen. Strax innan paus får vi en viktig reducering genom Odilon Sangwa, som ger ny energi. Trots många slitna kroppar efter många matcher på få dagar driver vi på i andra halvlek och förlägger merparten av spelet på motståndarnas planhalva. Kvitteringen kommer genom ett långskott av Joel Gustavsson i höger kryss. Sen fullbordar Ludvig Lundqvist vändningen genom att iskallt göra 3-2 i 91 matchminuten.

Vill du följa vårt utvecklingslag i division 2 så hittar du löpande nyheter här https://www.laget.se/Utvlag