Karlstad Fotbolls damer upp i serieledning.

Idag var det en riktigt skön söndag för både Div 1-laget herr och damlaget. Vi börjar sammanfattningen med en rapport från vår utsände i Norra Råda där damlaget hade seriematch:

På söndagseftermiddagen spelade tjejerna sin första bortamatch för säsongen i div 4 östra när Råda IK stod för motståndet på Råda IP. Alla tre poängen följde med hem till Karlstad efter en klar seger med 5 – 0.
Laget tog från start ett ordentligt grepp om spelet och i fjärde minuten hade Märta Lundström Larsson ett bra avslut som Rådamålvakten Sara Henrixon räddade. Henrixon gjorde tio minuter senare en ny vass räddning på Hana Rioflorido Ismails skott från nära håll. Andra chansen för Märta kom efter ett eget genombrott men skottet gick över. Lagkaptenen Nadja Bengtsson mötte i minut 28 ett inlägg från Ida Eriksson men på nytt räddning av hemmakeepern.
Utdelning på pressen kom först på hörna i 35:e där Ida mycket vackert skruvade in bollen via stolpen med sin vänsterfot. Två minuter senare slog Victoria Hed Dahl ett inlägg från sin högerkant som styrdes i mål av en hemmaförsvarare och minuten därpå klippte Märta in sitt tredje mål för säsongen.
Efter paus verkade hettan börja matta spelet och den andra halvleken blev betydligt mer händelsefattig. Under några minuter i slutet av matchen fick vi dock se tre av matchens bästa prestationer. Först räddade Karlstad Fotbolls målvakt Filippa Karlsson på ett briljant sätt ett skott från nära håll från Rådas bästa spelare Madelyn Youngblood Hallin. Därefter drog planens bäste spelare Nadja Bengtsson in en boll från 20 meter till 4 – 0 och minuterna därefter pricksköt hon in slutresultatet 5 – 0. En klar ock rättvis seger för Karlstad Fotboll som med den går upp i serieledning i en av kända anledningar haltande div 4 östra.