Kostas kommentarer efter förlusten mot Hudiksvall

Vi hade behövt första målet!

Ännu en förlust i en match som vi annars startade bra i ett högt tempo med bland annat ett ribbskott från Jacob efter bara två minuter. Vi försökte kontrollera matchen, men gav Hudiksvall för mycket ytor på mitten genom enkla misstag kombinerat med att inte vara först på andrabollarna. Detta hände för ofta under halvleken och satte oss tyvärr i en dåligt situation.

Vi började även andra halvlek bra med bollinnehav och hyfsad kontroll på matchen, men saknade skärpan i beslutsfattandet och kvalitén i sista momentet för att kunna sätta dit ledningsmålet. Vi hade emellertid några riktigt bra lägen men vi lyckades inte och efter dryga 70 minuters spel försökte vi successivt flytta fram spelet på motståndarnas planhalva med bra energi. Då, lite oväntat, hittade Hudiksvall ett sätt att göra mål genom ett inspel från höger som avslutades med en nick från nära håll. Ett svagt defensivt agerande från oss och mycket tråkigt att vi släpper in ett för enkelt mål igen.

Vi gratulerar Hudiksvall till segern och en bra prestation men för oss är det dags att rannsaka oss själva och hitta rätt igen. Det faktum att vi hade två segrar efter tre matcher säger ingenting om vi inte fortsätter att jobba hårt och disciplinerat med vår plan och oss själva. De sista två matcherna är nyttiga läropengar för oss OM vi accepterar verkligheten och den är att vi i varje match möter en motståndare som vill vinna matchen precis lika mycket som vi. En serie är ett maraton och inte ett 100-meterslopp. Vi hade inte vunnit någonting efter tre matcher med 6 poäng och vi har inte förlorat allt efter två förluster på raken. Det är nu dags för oss att vara fokuserade på varje liten detalj, jobba hårt som ett lag, och gå från ord till handling.

Fotboll är som livet i övrigt. Bra dagar och dåliga dagar. Men vi måste gå framåt, lära från det förflutna, förbereda för framtiden och framförallt leva i nuet till 100 procent!