Skön seger i Umeå!

De senaste två veckorna har varit tuffa för oss efter två raka hemmaförluster och en missad möjlighet att hänga med högre upp i tabellen. Träningsveckan har handlat mycket om att försvara oss bättre både mellan och inom lagdelarna. Vi åkte upp till Umeå med ett klart mål att kriga som ett lag och försöka få med oss en vinst hem till Karlstad, samtidigt som vi visste att Umeå är ett riktigt bra lag med många spelare som spelat tillsammans flera år, med mycket erfarenhet från Superettan.

Vi var inställda på att springa väldigt mycket eftersom Umeå säkerligen skulle ha mycket av bollinnehavet. Glädjande nog lyckades vi bevisa för oss själva att den fysiska kapaciteten finns i laget vilket var en nyckel för att kunna nå ett bra resultat i denna tuffa bortamatch.

I första halvlek hade Umeå mycket boll och satte tryck på oss främst genom långa inkast som alltid är lurigt, men vi försvarade oss bra och stack upp i några farliga omställningar som sånär kunde utmynnat i klara målchanser. I andra halvlek skruvades tempot upp, Umeå flyttade fram positionerna och vann meter på vår planhalva, men vi fortsatte vara disciplinerade och noggranna defensivt både individuellt och kollektivt och de riktigt heta målchanserna uteblev.
Med kvarten kvar lyckades vi genom en fin passning av Kihlgren spela loss Chiovanne på högerkanten. En snabb löpning med boll och han skaffade sig ett bra läge till höger i straffområdet och avslutade hårt och distinkt till glädje för oss. Vi höll undan anstormningen i slutet och fick med oss 3 viktiga poäng.

Framförallt en defensivt bra prestation mot ett bra och starkt lag gav oss en skön seger efter ett par svagare insatser och jag är nöjd med vårt krigande och att vi höll nollan för första gången i år. Nu får vi ladda om på alla plan och jag ser fram emot hemmapremiär på Tingvalla och naturgräs på söndag nästa helg mot serieledande Sandviken.