Kostas tankar inför matchen mot Hudiksvall

I säsongens 5:e match är det återigen hemmaplan och det är den ”viktigaste” matchen i väntan på nästa. Det är så vi jobbar och tänker, varje match är unik, varje match är viktig och vi skall göra vårt absolut bästa för att försöka vinna varje match. Vi kommer från ett dåligt resultat senast och hoppas kunna göra en bättre prestation både individuellt och kollektivt än jämfört med senast. Vi är nöjda med att så gott som samtliga spelare är tillgängliga i helgen. Anton Snibb har kunnat träna för fullt i veckan efter sin stukning i premiären och är nu uttagningsbar vilket är glädjande.

Vi hade annars ett öppet och bra snack i måndags där vi analyserade matchen mot Örebro Syrianska och drog diverse slutsatser. Det är viktigt att än en gång poängtera att vi som lag kan hantera negativa händelser under matcherna och att misstag är en del av processen. På träningarna har vi rent praktiskt jobbat med att förstärka styrkor och förbättra svagheter för att kunna vara modiga i vårt spel. Fotboll är en komplex idrott där både fys och psyke måste underhållas. Vi tror på vårt lag, stöttar varandra, och vi vill fortsätta vara friska och starka i denna långa process där alla spelare är viktiga.

Lördagens motståndare Hudiksvall vann imponerande senast mot Gefle och fick säkert med sig en del självförtroende efter säsongens första vinst. De är flexibla i sitt 3-4-3 med flera snabba spelare. De kämpar hårt  om varje boll och varierar sitt presspel på ett bra sätt. Jag tror att de njuter av varje match som nykomlingar och den energi det medför är något vi måste se upp med.

Vår plan är att försöka kontrollera matchen med ett bra tempo redan från början. Vi är bra på att själva kunna hålla i bollen och värdera lägena som uppstår. Samtidigt måste vi vara väldigt fokuserade bakåt och kunna läsa hur spelet utvecklar sig. Det kommer bli en tuff match mot en frejdig motståndare som har vår fulla respekt men det är upp till oss att fungera som en stark kollektiv enhet. Vi skall imorgon göra minst 90 fokuserade och koncentrerade minuter med sikte på utveckling och framgång.