Karlstad Fotboll dam förlorade tät match mot Arvika

Under söndagen spelade Karlstad Fotbolls damlag sin andra match i division 3 för säsongen, den här gången mot Arvika på Solviksvallen.

Matchen inleds i högt tempo och med mycket energi från båda lagen. Karlstad har lite mer av spelet och lyckas skapa ett par riktigt vassa målchanser de första 15 minuter med bland annat två öppna lägen rakt framför Arvika mål. Men istället är det Arvika som gör 1-0 efter ett snabbt anfall. Efter målet tar Arvika över en del och lyckas med sitt kontringsspel hota Karlstad som står emot bra och lyckas hålla undan från fler mål till pausvilan.

I halvtid bestämmer vi oss för att spela lite rakare och ta över matchen genom hårt närkampsspel. Vi lyckas verkligen med det och i stora delar av andra halvlek är Karlstad det klart bättre laget. Vi etablerar oss på Arvika planhalva och målchans efter målchans avlöser varandra. Emma Kågström sätter säkert 1-1 på straff och Märta Larsson kommer loss efter en fin action och gör mycket snyggt 2-1. Vi fortsätter dominera i spelet och har både kontroll över matchen och ett par riktigt bra målchanser under de första 30 minuter av halvleken.

Men Arvika lyckas sticka upp i ett av sina första anfall i andra halvlek och gör 2-2 med ett skott rätt upp i krysset. Vi blir lite stirriga efter det och Arvika år återigen inne i matchen som nu är helt jämn igen. Spelet böljar fram och tillbaka och Arvika gör 3-2 och vinner matchen.

När vi summerar efteråt så är det bara att gratulera Arvikaspelarna till en stark insats. Totalt sett så har vi spel och chanser för att kunna vinna matchen, men vi förlorar mot ett konsekvent och energifyllt lag. En match på hög nivå från båda lagen och med mycket kamp och tufft men sjysst spel.

Vi tar med oss inställningen, att vi kommer igen och vänder matchen och att vi aldrig ger upp. Skapar bland annat två riktigt bra målchanser precis i slutet när vi jagar en kvittering vilket tyder på just det, att vi kämpar in i det sista.

Nya tag redan på fredag då Rävåsen kommer på besök. Match kl 19.00 i Airdomen. Kom och stötta laget till nya poäng i division 3!