Välkommen Måns

Varmt välkommen till Karlstad Fotboll säger vi idag till mittfältaren Måns Berggren. Måns kommer närmast från Sandvikens AIK där han varit de senaste tre säsongerna. Innan det representerade han Gefle IF under flertalet år. Moderklubb är Hille IF från Gävle.

Måns flyttade till Gefle IF när han var 14 år och redan som sjuttonåring fick han debutera i Superettan. När klubben degraderades till Ettan spelade han där två säsonger innan flyttlasset gick till Sandvikens AIK i Div 2. Han har spelat i princip alla matcher under tre säsonger i SAIK och känner nu att det är dags att ta steget till Ettan igen.

– Ja, när jag fick möjligheten att provträna med Karlstad Fotboll kändes det rätt från första början, säger Måns Berggren. Det verkar vara en bra och väloljad organisation och jag har fått ett gott intryck av båda klubben och staden.

Måns spelar på flera positioner på mittfältet. Tidigare var han mest innermittfältare, men har nu hittat sin position ute till höger. Där kan han ta löpningar in i banan och utmana med sin vänsterfot.

– Jag förväntar mig att laget ska prestera bättre än i fjol, och min känsla är att vi kan slå alla lag i den här serien, fortsätter han. För min egen del är jag ödmjuk inför uppgiften att ta plats i ett nytt lag, och jag känner mig riktigt redo för att göra comeback i Ettan.

Klubbens VD Thomas Andersson beskriver Måns Berggren som en mycket spännande värvning.

– Ja, det är en ung och lovande spelare som redan känt på hetluften i Superettan. Han har en bra vänsterfot och är riktigt aggressiv i sitt spel. Vi bedömer att han kan spela i alla offensiva positioner och det är spännande med en spelare som är i en positiv utvecklingsfas och som har den härliga inställning som Måns har. Kontraktet är på två år.