Välkommen Carl

Idag är vi glädjen att hälsa den unge målvakten Carl Josefsson välkommen till Karlstad Fotboll. Carl kommer från Elfsborgs IF:s organisation där han spelat i U19 och U21, men även känt på den allsvenska avbytarbänken. Moderklubb är Råda BK från Lidköping.

– Jag har spelat i Elfborg i 3,5 år och har haft en riktigt bra utveckling, inte minst tack vare den duktige målvaktstränaren Linus Kandolin, säger Carl Josefsson.  

Carl har provtränat med Karlstad Fotboll under vintern och har gjort det på ett bra sätt. Så bra att klubben erbjöd honom ett tvåårskontrakt som en av två målvakter i A-laget.

– Jag har känt under min korta tid i Karlstad Fotboll att det är en proffsig klubb som strävar uppåt. Sen att få Stefan Remnér som målvaktstränare gjorde valet enkelt, säger Carl. Jag tror och hoppas att det kommer bli ett bra år, naturligtvis baserat på de duktiga spelare jag sett finns här. För min egen del är målet att utvecklas så mycket det går i en bra miljö.

Thomas Andersson är imponerad över vad han sett av Carl Josefsson hittills.

– Det märks direkt att han är en bra skolad målvakt som också är byggd som en målvakt ska vara. Vi har fått mycket goda rekommendationer och under Stefan Remnérs ledning kommer han att bli ännu bättre. Han är ett riktigt framtidsnamn med bra utvecklingspotential, bara 19 år gammal. Det känns också bra att ha sett honom under träning i vår miljö och hur väl han svarat upp till förväntningarna.