Seger i årets första match

Det blev en klar seger för Karlstad Fotboll  i 2024 års första träningsmatch. 4-0 mot Västeråsklubben Skiljebo i Karlstad Airdome.
På förhand ett ganska förväntat resultat, eftersom Skiljebo senaste säsongen slutade elva i division 2 Norra Svealand, den serie som vanns av Karlberg.
Det var dock långt ifrån en helt ordinarie trupp som KF-tränaren Kjell Jonevret kom till start med. Målvakten Mathias Karlsson var åskådare med nyopererad hälsena, Noel Björk var benskadad, nye mittbacken Filip Stankovic hade brutit näsan och Johan Bertilsson är ännu inte spelbar efter sin korsbandsoperation.
-Vi fick ringa in fem-sex av klubbens ungdomar och fick väl ihop ett ganska okej lag till slut, tyckte Jonevret.

Hemmalaget inledde piggt, inte minst på nyförvärvet Måns Berggrens högerkant där han själv hade flera målchanser under första matchhalvan.

1-0 sköt Filip Johansson Bahar efter en hörna i 22:a minuten.
Karlstad Fotboll dominerade de första 45 minuterna och skapade en hel del måltillfällen. Skiljebos första rejäla målchans dröjde ända till 41:a minuten, ett närskott som nye målvakten Carl  Josefsson lyckades parera till hörna.

Målskytt direkt
KF gjorde två byten i halvtid och fortsatte senare med att ge fler unga avbytare speltid.
Junioren Nils Andersson Gärds tackade för förtroendet genom att göra 2-0 redan i sin andra minut på banan (matchens 47:e). Lite senare gjorde Filips Johansson Bahar sitt andra mål fram till 3-0 efter retur på ett Jacob Ericsson- skott.
Och 4-0 fixade ännu en avbytare, Gabriel Satokangas .
Sklljebo jämnade ut bollinnehavet i andra halvleken, men kom aldrig närmare mål än en straff, som Carl Josefsson räddade.

Jonevret nöjd
-Man ska inte dra för stora växlar på en premiär och dessutom mot en motståndare från en lägre division, men det var en ganska rolig match. Nu är vi ju  igång igen, sa Kjell Jonevret.
Speciellt nöjd var han med spelet i första halvleken.
-Då gjorde vi en hel del bra saker och Emil Bergers mittfältsspel visade att vi fått en dimension till i spelet.
Carl Josefsson och Måns Berggren, två andra nyförvärv, hörde också till matchens bästa spelare.
Nästa match spelas den 9 februari, mot lokal- och seriekonkurrenten FBK Karlstad.

Text: Håkan Kamp

Karlstad Fotboll: Carl Josefsson – Christian Marigliano (Melker Falknäs), Andreas Bellander (Nils Segolsson), William Sonntag, Jacob Ericsson (Emil Masic) – Henrik Cederin, Emil Berger, Elliot Nilsson King (Nils Andersson Gärds – Måns Berggren (Gabriel Satokangas), Moustafa Benshi  (Isac Gydemo), Filip Johansson Bahar.