Jesper Swedlund om läget i Utvecklingslaget

 

Även utvecklingslaget i div. 2 drar igång sin sin verksamhet igen efter 13 dagars ledighet. Som tidigare kommunicerat följer föreningen de råd och riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten och SvFF, och vi tar dessa rekommendationer på stort allvar. Spelarna kommer precis som övriga lag i föreningen att byta om hemma före och efter träningen och alla aktiveteter utanför fotbollsplanen minimeras. Vi har kollat läget med lagets tränare Jesper Swedlund.

Jesper, er serie precis som många andra är uppskjuten, men den blev också halverad i antal matcher. Hur går tankarna kring det?

Det är väl såklart tråkigt att det inte blir en normal säsong. Vi har förberett oss bra och för en lång säsong, vi hade hoppats på ett annat utfall än att serien skulle halvveras, men vi får ha respekt för de beslut som tas och förhålla oss till det. Vår önskan var att dra igång serien i mitten av maj och spelat över sommaruppehållet, nu är det som det är och vi får göra det bästa av den situation som råder.

Att det bara blir en enkelserie, hur påverkar det fotbollsmässigt när matcherna väl kommer igång?

Det sätter ju varje match på sin spets. Det skulle nu kunna gå hur som helst, för alla lag i serien. Oavsett antal matcher gäller det ju att vi hanterar varje match som sin egen. Nu blir det ju bara 13 matcher och det känns på förhand som att varje match är som en final, det är ju såklart roligt i sig.

Det gäller dock för oss att inte fokusera allt för mycket på det resultatmässiga, vi vill utvecklas och bli bättre, med det ser vi gärna att resultaten går i vår favör. Det jag menar är att vi behöver fokusera på syftet med vår verksamhet och inte stirra oss blinda på resultaten, även om resultaten kommer ha en ännu större betydelse i och med halveringen av serien. Det blir en utmaning.

Finns det något satt datum för tänkt start?

Det är inget datum spikat än men det vi fått till oss är en tänkt seriestart i mitten av juni. Vi väntar fortfarande på mer info och det lär väl komma snart.

Försäsongen blev helt plötsligt minst 2-2,5 månader längre. Ni är nu tillbaka från ledighet i två veckor, hur lägger ni upp träningen fram till seriestart?

Vi tog ett mindre uppehåll där spelarna har genomfört individuella pass som vår fysio Marcus sytt ihop till spelarna. Anledningen var egentligen att ta vårt ansvar för att begränsa smittspridningen så att sjukvården har en möjlighet att hantera situationen. Nu drar vi igång träningen idag igen och vi är i bra fas. Fokus kommer ligga på att behålla det vi byggt upp och framförallt att utvecklas och bli bättre.

Vi har en jäkligt bra grupp så sett, spelarna och ledarstaben är drivna och vill hela tiden bli bättre. Det är ett bra klimat och vi känner väl att oavsett när seriestarten blir så slutar inte vårt jobb att utveckla varandra eller att bli bättre som kollektiv. Vi kommer köra på med 4-6 pass per vecka, vi är lika redo oavsett om serien drar igång i juni, maj eller i augusti.

Har ni bokat några nya träningsmatcher?

Det har vi, vi har inte spikat tiderna helt. Vi kommer att spela mot Torsby 10/5, FBK 17/5, Oddevold helgen 24-25/5 , Ölme 31/5.
Vi tittar även på att få in en match under april månad, om det är ok att spela matcher igen då. Sedan kan det hända att vi bokar in en till beroende på när seriepremiären nu blir. Dessutom ska DM bokas in där vi tar oss an Forshaga.