karlstad-fotboll-ico

Seger för Utvecklingslaget

Idag spelade Utvecklingslaget sin andra träningsmatch för året. Den här gången tog man emot IFK Sunne, till vardags i division 4, i Airdome.

Karlstad tryckte gasen i botten direkt från start och gick tidigt upp i en 3-0 ledning. Matchen slutade sedan 5-0, och målskyttar för Karlstad var Alexander Hagelberg x 2, Samuel Nielsen, Jesper Karlsson och Christian Marigliano, som gjorde sina första minuter sedan armbågsskadan han ådrog sig i slutet på förra säsongen.

Vi ställde några korta frågor till huvudtränare Jesper Swedlund:

Årets andra match slutade med 5-0 mot IFK Sunne efter 4-0 i paus. Vad tycker du om matchen som helhet?

– Helheten är väldigt bra. Vi gör en bättre första halvlek, men kontrollerar fortsatt spelet på ett bra sätt även i andra. Dels har vi tillbaka några spelare från skador som lyfter vårt spel några nivåer idag, men oavsett vilka som spelar så är jag nöjd med att vi fortsätter driva på och att vi jobbar utifrån de grunder vi vill. En väl genomförd match idag!

Har ni jobbat på något speciellt efter förra matchen som ni ville se idag?

– Framförallt vårt försvarsspel. Vi släppte in 4 mål senast och har gnuggat i defensiven en hel del i veckan. Det ska vara svårt att komma igenom oss och vi ska jobba hårt för varandra på plan. Något vi gör dag. Vi behöver bli ännu bättre på det, men idag tar vi steg i rätt riktning.

Vad är du mest nöjd med idag gällande spelet?

– Utefter vad vi jobbat med under veckorna så lyfter jag försvarsspelet igen, som jag tidigare nämnde. Vi gör också 5 mål framåt, visserligen 3 på hörnor, men att vi ständigt drar isär motståndaren genom att hota i djupled med löp från olika positioner tyckte jag funkade bra idag.

När och mot vilka är er nästa match?

– Vi tar emot Hertzöga BK 15/2 kl.15.00 i Karlstad Airdome.