Storpublik såg Karlstad slå Degerfors

Långt ifrån långkalsongfotboll men med publikrekord och en meriterande 2-1-seger mot Degerfors IF.
Det var Magisk Måndag hela veckan för Karlstad Fotboll i värmlandsmötet på Solstadens konstgräsplan inför fenomenala 1 021 åskådare.

Samuel Nielsen blev matchvinnare för Karlstad Fotboll med ett elegant 2-1-mål efter 77 minuter där han vände och sköt via bortre stolpen och i nät.

-Jag såg bollen komma över mot mig och såg att det var öppet i bortre, summerade Nielsen sitt matchvinnande mål.

Det ska tydliggöras direkt att det inte var allsvenska Degerfors IF som uppträdde på Solstadens konstgräs.

Men det förtar absolut inte en välspelad Karlstad Fotboll-insats.
Det var underhållande, välspelat och tempofyllt och en riktigt bra första halvlek där Karlstad förutom mål även hade en boll i stolpen och ett vasst närskott från Ludvig Steen och en snygg konstspark från Moustafa Benshi som var värd nätkänning.

Degerforscoacherna Holmberg och Sohlberg valde att matcha bänkspelarna från söndagens cupmatch i Luleå (2-0 till rödvitt) plus ett gäng talangfulla U19-spelare. Från det allsvenska laget fanns Sean Sabetkar, Karim Mammar, Erik Lindell, De Pievre Illunga, Gustav Lindgren, Alexander Hedén Lindskog samt målvakten Jonas Olsson.

Kollegan Albert Bunjaki fortsatte rotationen och luftade totalt nitton spelare på nittio minuter.

Och fick en hel del positiva besked.

-Bra fart i omställningarna, kreativt spel i hög fart och en god struktur i defensiven, noterade Bunjaki som dock inte ville lyfta individuella namn.

– Vi gör en bra lagmässig insats, tyckte KF-tränaren.

I ett starkt och inspirerat Karlstad Fotboll var försvarslinjen stabil. Jakob Ericssons kantspel var positivt, Oscar Kihlgren mycket nyttig och rejäl på mitten och nye Mustafa Benshi svarade för en hyperintressant första halvlek. Med sin löpvillighet, sitt tekniska och kreativa spel var han en av planens intressantaste aktörer.

Trots ett 0-1-mål i baken efter 16 minuter, på ett inlägg som Mattias Karlsson plockar ner nittionio gånger av hundra kunde Karim Mammar enkelt rulla in ledningsmålet för DIF, så replikerade Karlstad Fotboll omgående.

Tre minuter senare kvitterade Filip Johansson Bahar på ett snyggt instick från Johan Bertilsson

Konkurrensen om platserna finns där. Tio helt nya spelare mot fjolårets trupp luftades under matchen.
– Vi har en bra konkurrenssituation och klarar att spela av matcher bra även när det blir många byten, menar matchvinnaren Nielsen som gillar och trivs i omgivningen betydligt mer än under fjolåret.

-Vi är ett skönt gäng och det finns bra kemi i den här truppen, säger han.

På ett tråkigt minuskonto ställs att William Sonntag tvingades linka av med stöd efter en stukning redan efter nio minuters spel

Matchen var Degerfors sjätte denna försäsong och närmast väntar Skövde (27/2) och bortamöte med Malmö FF i cupens gruppspel (5/3).

För Karlstad Fotboll väntar åter inomhusmatch när man på lördag tar emot Ljungskile i Airdomen där publikkapaciteten är maximerad till 100 åskådare.