Ny huvudtränare klar för utvecklingslaget

Ulf Buskqvist är klar som ny huvudtränare för IF Karlstad Fotbollutveckling under de närmaste två åren. Ulf har en gedigen bakgrund som fotbollsspelare och elitspelare i bandy och har även haft ett antal ledaruppdrag. Hans stora intresse för ledarskap och utveckling av ungdomar speglar hans civila arbete som utbildningschef för rektorsutbildningen vid Karlstad Universitet.

Till sin hjälp kommer han bland annat att ha Joel Gustafsson som kommer att vara spelande assisterande tränare. Det pågår rekrytering till övriga platser i ledarstaben.

– Mitt starka intresse för fotboll och ledarskap har gjort att jag en tid funderat på att åta mig ett elitinriktat tränaruppdrag. När frågan kom att bli huvudtränare i Karlstad Fotbollutveckling passade det väldigt bra i tiden. Jag är väldigt glad och ser fram emot att tillsammans med Joel få börja jobba med gruppen, kommenterar Ulf sitt nya uppdrag.

Klubbchefen Per-Johan Karlsson är mycket nöjd med sina nya tränare.
– Vi så såg en stor utmaning i att ersätta Jesper och det är därför extra roligt att vi lyckats knyta Ulf till vår organisation. Han kommer att tillföra mycket till vår unga trupp och fortsätta deras utveckling. Jag gläds även åt att Joel väljer att kliva fram i en ledarroll och ta ett större ansvar. Både Ulf och Joel är nya som tränare på den här nivån, men båda har stor erfarenhet av att vara spelare på den här nivån och högre. En del av vårt uppdrag i Karlstad Fotboll är att bredda och utveckla tränarkåren i Karlstad och detta är ett bra exempel på detta.