Vilken härlig säsongsavslutning!

Seger med 4-2 mot Frej i sista matchen och en slutlig åttonde plats blev resultatet av säsongen 2020. Det hade vi kanske inte ens vågat hoppas på för en dryg månad sedan, men desto skönare nu.

Det var annars ett hårt sjukdomsdrabbat Karlstad Fotboll som tog sig an uppgiften att försöka besegra Frej i Airdomen igår eftermiddag, och det gjorde laget på bästa sätt.
Frej hade mycket boll och förde spelet i första halvlek, men hemmalaget låg bra i positionerna och ställde om kvickt när tillfälle gavs. Det var bud på fler mål på bra omställningslägen, och en gång resulterade det när Rasmus avslutade från nära håll. Frej kvitterade genom fint passningsspel, men 1-1 i paus kändes ändå lite snöpligt då hemmalaget haft flera bra lägen att återta ledningen.

Även om Frej tog ledningen tidigt i andra halvlek på straff efter en handssituation, kändes det som att vi skulle kunna vinna då vi tog över matchen allt mer ju längre den pågick. Sista kvarten vände vi också genom i tur och ordning ett fint frisparksmål av Agon, en klack signerad Foppa efter kalabalik i samband med hörna, och på en målvaktsretur från inhoppande 16-årige Jonathan Gullö som varit på plan i 3 minuter.

Stor glädje över segern, över hur killarna genomför matchen och också för att flera juniorkillar från de egna leden fick visa upp sig i division 1 sammanhang.

Nu förtjänar spelare och ledare en välförtjänt vila efter en minst sagt utmanande säsong!

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer