Förlust mot Vasalund på bortaplan

Gårdagens bortamatch mot Vasalund slutade med en tung 2-0 förlust. Huvudtränare Albert Bunjaki kommenterar matchen så här:

– Ja, det blev som sagt en tung förlust. Första målet kom redan i sjunde minuten när ett inlägg blev till en olycklig egen skarvnick i ribban och på returen är vårt försvar helt chanslösa. Med det här målet bjuder vi in hemmalaget i matchen och tyvärr har många av våra insläppta mål i år var av den här oturliga och billiga karaktären.

Vår bästa chans under första halvlek är ett stolpskott av Haris Avdiu. Utöver det matade Jacob och Takuto en del inlägg från kanten, men utan resultat.

I andra halvlek försöker vi lyfta upp spelet, men vi kommer inte till några bra chanser förrän en i matchens absoluta slutskede.
Matchen avgörs definitivt i 64:e minuten när ett långt uppspel förvaltas väl av hemmaspelaren, trots att vi är två mot en. Lite spegling från senaste matchen mot Täby där vi blir passiv i försvarspelet och motståndarna utnyttjar det direkt.

Sammanfattningsvis så möter vi ett bra och starkt lag, samtidigt som vi inte visar samma offensiv och kreativitet som i tidigare matcher. Nu är det viktigt för oss att reflektera över insatsen, rätta till det som inte fungerar och träna på. Det är enda vägen tillbaka till det vinnande spelet. Vi har såpass mycket rutin på både planen och i lagledningen att vi snabbt ska kunna komma tillbaka efter två förluster.