Karlstad Fotboll Dam bygger vidare

Nu är ett flertal spelare klara för nästa säsong med Karlstad Fotboll Dam. Här är senaste nytt om spelartruppen.

Karlstad Fotboll Dam värvar från QBIK
Emma Saleskog är klar för spel i Karlstad Fotboll dam. Den 16-åriga offensiva spelaren skrev idag på kontrakt med klubben.
– Det känns superkul att få möjlighet att spela för Karlstad. Jag tycker det är en klubb som vill framåt och nå högt precis som jag, säger hon.
Emma har, trots sin unga ålder, spelat A-lagsfotboll i QBIK i flera säsonger. Förra säsongen i divison 3. Hon spelar i Värmlands distriktslag och har även varit på tre regionala läger.
– Jag är en snabb och teknisk forward som gillar att hämta boll nerifrån. Har spelat fotboll i ca sex år och är en person som älskar att träna och utmana sig själv. Jag ser fram emot att tillsammans med detta laget ta sig an division 2, säger hon.
Emma ansluter till laget direkt och träningarna som nu pågår inför säsongen.
– Det kommer att bli en bra säsong, tufft motstånd men det kommer bli lärorikt och vi kommer bli ett starkt lag.
Elin Schützer förlänger 
Hon har spelat i laget sedan starten för tre år sedan. Och vi kan nu glatt meddela att Elin Schützer, 21, valt att fortsätta spela i Karlstad Fotboll dam. Elin, som oftast opererar offensivt på mittfältet eller som forward, har skrivit på kontrakt för spel ett år till i Karlstad. Hon är en riktigt snabb poängspelare och avgjorde flera matcher med mål eller assist förra säsongen när Karlstad kom tvåa i division 3 efter Eda.
– Att spela i Karlstad är superkul, vi har en bra gemenskap i laget och det ska bli riktigt roligt med nya utmaningar i division 2 i år, säger hon.
Elin har tidigare spelat i Norrstrand och QBIK.
Mittfältare klar för en säsong till
Emma Kågström, 21, har skrivit på för ett år till i Karlstad Fotboll dam. Som innermittfältare förra säsongen var hon starkt bidragande till andraplatsen i division 3 med både hårt jobb defensivt och offensivt.
– Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att fortsätta utvecklas i Karlstad Fotboll. Året i division 2 kommer vara en härlig utmaning och jag är taggad för uppgiften, säger hon.
Emma, som kommer från Skellefteå, har tidigare spelat i Kågedalens AIF. Och hon är laddad inför den kommande säsongen.
– Känns som vi fått ihop en riktigt bra träningsmiljö där vi kommer utvecklas både som lag och individer vilket såklart är väldigt inspirerande, säger hon.
Första egna junioren att ta plats i Karlstad Fotboll Dam 
My Wikström, 15, är den första ungdomsspelaren från Karlstads egna led som tar en fast plats i damlaget. I veckan skrev hon på sitt första A-lagskontrakt.
– Jag är tacksam över att få chansen att komma upp till damlaget. Det är ett skönt gäng och jag ser fram emot alla utmaningar som väntar framöver, säger hon.
My, som tidigare spelat i QBIK och i Karlstad Fotbolls 07-lag, gjorde några matcher i division 3 förra säsongen. Hon är en stark och passningssäker mittback som är mycket bra på att placera sig rätt ute på planen.
Matilda Herrlin klar för ännu en säsong 
Försvarsspelaren Matilda Herrlin skrev i veckan på ett nytt kontrakt för spel i division 2 kommande säsong. Matilda, som spelade ytterback i laget förra säsongen, är stark i närkamperna, bra på att ta fighten och har ett ruggigt tillslag på bollen.
– Kul att få spela i Karlstad en säsong till. Trivs bra i laget och föreningen. Ser fram emot seriestart med lite nytt motstånd i division 2, säger hon.
Matilda, som spelat i Karlstad i tre säsonger, har tidigare spelat i Hertzöga.
Lisa Björklund förlänger 
Den mångsidiga spelaren Lisa Björklund, 20, förlänger nu sitt kontrakt med Karlstad Fotboll dam. Lisa, som spelat i Karlstad Fotboll sedan starten för tre år sedan, är laddad för en säsong i division 2.
– Jag ser fram emot ännu en säsong i karlstadströjan! Trivs bra i klubben och i laget, säger hon.
Förra säsongen användes Lisa på flera olika positioner och spelade forward, yttermittfältare och back. Hon bidrar alltid med hårt arbete och är tuff i närkampsspelet och är svår för motståndarna att ta bollen ifrån. Lisa, som tidigare spelat i Hertzöga, gjorde flera mål och var mycket viktig för att Karlstad skulle hamna på andraplats i serien och till slut gå upp i tvåan.
– Tycker det ska bli kul att få spela i en högre division i år där jag tror vi som lag kommer utvecklas en hel del men även som individer, säger hon.