Fjärde raka vinsten för Karlstad Fotboll dam

Karlstad Fotboll dam fortsätter att vinna matcher som nykomlingar i division 3. I torsdags var Kronans FK på besök på Våxnäs och fick åka hem utan både mål och poäng när Karlstad vann.
En förlust och fem vinster. Dessutom fem vinster med noll mål insläppta. Matchen mot Kronans FK var inget undantag utan efter 90 minuters övertag i spelet skrevs siffrorna till 3-0 till Karlstad efter mål av våra forwards Lovisa Boström och Märta Larsson samt backen Sofia Carlberg.
Karlstad inledde i ett högt tempo och med hög press var spelet under hela första halvlek på Kronans planhalva. Vi lyckades skapa problem för motståndarna på samma sätt som vi gjort under flera av de senaste matcherna genom aggressivt och kraftfullt offensivt spel med och utan boll. Vi är klart starkare än Kronan men det dröjer till slutet av halvleken innan 1-0 kommer genom Lovisa Boström. Målet är en riktig delikatess som Lovisa spelar in i mål in efter en ordentlig upprullning från backlinjen genom mittfältet och ut till en snabbspringande Elin Schützer på kanten som snyggt spelar in bollen till Lovisa framför målvakten som rullar in den över mållinjen.
Målskyttarna Lovisa Boström, Märta Larsson och Sofia Carlberg samt målvakten för dagen Filippa Karlsson.
I andra halvlek visar vi på tålamod och anfaller gång på gång mot ett allt tröttare Kronan. Vi får till ett bättre passningsspel än i första halvlek och vi har bud på flera mål. Men Kronan försvarar sig väl och vi gör till slut två fina mål på två mycket bra slagna hörnor av Bella Grönberg  där Sofia Carlberg och Märta Larsson påpasslig rör sig rätt efter första bolltouch och spelar in bollen i mål.
En fin insats och femte matchen av sex där vi inte släpper in något mål. Vi ger inte Kronans möjlighet att skapa en enda målchans och visar återigen hur svårspelade vi är. Kompakta över hela banan, starka i närkampsspelet och hela tiden i rörelse både i anfall och försvar.
Nu väntar en vecka med träningar och sedan bortamatch på söndag 5 juni mot Säffle.