Seriestart – eller inte?

Idag kom beskedet vi alla väntat på, senioridrott tillåts starta upp igen den 14:e juni, men med restriktioner. Inledningsvis kommer ingen publik att tillåtas inne på, eller utanför, arenan och allmänna råd och riktlinjer som gäller i samhället gäller även idrotten.
I sitt uttalande skiljer myndigheten på idrott på elitnivå och på lägre nivå. Idrott på elitnivå omfattas inte av de reserestriktioner som finns i samhället då matcherna anses vara nödvändiga resor i arbetet, medan idrottandet på lägre nivå inte anses vara nödvändiga resor.
Så här säger klubbchef Per-Johan Karlsson om morgonens besked och vad det innebär för Karlstad Fotboll:
Det var såklart roligt att beskedet kom, även om det inte är glasklart ännu vad det innebär för oss i Karlstad Fotboll och divison 1. Under samtal mellan myndigheter och SvFF har ”Ettan” varit i samma paket som Superettan och Allsvenskan, men dagens besked var lite oprecist gällande huruvida vi klassas som elit eller inte, och det har pga reserestriktioner en avgörande påverkan på om vi kan dra igång division 1 eller inte.
Vi är dock optimistiska kring läget och tror att även vi kommer kunna dra igång 14/6. Men innan det är helt spikat så gillar vi läget och jobbar på mot det datum vi har att förhålla oss till. Vi återkommer med mer information så snart vi kan.
På den här länken kan du läsa vad SvFF säger om beskedet.