Klar förlust mot Västerås

Ett dåligt genrep  ger en bra premiär, heter det i talesättet. Ja, ok även om en 5-0 förlust mot Västerås SK verkar odiskutabel, så finns det ljusglimtar. Den ljusglimten var första halvlek. Då visade Karlstad Fotboll ett mycket bra spel och var det klart bättre laget. Vi skapade flera riktigt bra chanser, även om avsluten lämnade en del att önska. En 2-0 ledning i paus hade inte varit  omotiverad eller orättvis, men nu stod det 0-0 efter halva matchen.

Andra halvlek hade, som siffrorna skvallrar om, en helt annan karaktär. Hemmalagets mål trillade in i jämn ström, där de flesta var var av karaktären inlägg – skott – mål och till slut skrevs resultatet som sagt till 5-0.

En oväntad utveckling i andra halvlek som är svår att förklara. Mot ett kompetent lag från Superettan måste allt stämma för att kunna hota på ett bra sätt. I andra halvlek gjorde det inte det.

Nu väntar en bra träningsvecka med finslipning inför seriepremiären. Man lär sig alltid någonting, även av klara förluster. Nu tar vi med oss den lärdomen i uppladdningen inför helgens efterlängtade seriestart.