Klar förlust mot Västerås

Ett dåligt genrep  ger en bra premiär, heter det i talesättet. Ja, ok även om en 5-0 förlust mot Västerås SK verkar odiskutabel, så finns det ljusglimtar. Den ljusglimten var första halvlek. Då visade Karlstad Fotboll ett mycket bra spel och var det klart bättre laget. Vi skapade flera riktigt bra chanser, även om avsluten lämnade en del att önska. En 2-0 ledning i paus hade inte varit  omotiverad eller orättvis, men nu stod det 0-0 efter halva matchen.

Andra halvlek hade, som siffrorna skvallrar om, en helt annan karaktär. Hemmalagets mål trillade in i jämn ström, där de flesta var var av karaktären inlägg – skott – mål och till slut skrevs resultatet som sagt till 5-0. 

En oväntad utveckling i andra halvlek som är svår att förklara. Mot ett kompetent lag från Superettan måste allt stämma för att kunna hota på ett bra sätt. I andra halvlek gjorde det inte det.

Nu väntar en bra träningsvecka med finslipning inför seriepremiären. Man lär sig alltid någonting, även av klara förluster. Nu tar vi med oss den lärdomen i uppladdningen inför helgens efterlängtade seriestart.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer