Fina resultat mot tufft motstånd för damlaget

Karlstad Fotboll dam fortsätter med starka resultat och bra prestationer träningsmatcherna inför seriepremiären i division 3.
Lördag 19 mars stod Skoghall för motståndet på Västerstrands konstgräs. Skoghall, som förra säsongen kom tvåa i division 3 och fick en plats i division 2.

Första halvlek vinner vi med 2-0 och är spelmässigt betydligt starkare än Skoghall. I stort sett allt spel är på deras planhalva och vi skapar målchans på målchans och ger inte Skoghall någon möjlighet att spela sig upp längs planen tack vare väldigt stark presspel. En mer eller mindre perfekt halvlek där vi hade kunnat göra ett par mål till!
I andra halvlek blir matchen lite jämnare och Skoghall lyfter sig en aning. Vi har fortfarande kontroll över spelet och har mer boll och skapar klart fler chanser än motståndarna. Men Skoghall är effektivare och matchen slutar till slut 3-3. Vi tar med oss ett starkt presspel, bra passning- och rörelse samt att vi skapar målchanser för att kunna göra några fler mål än vi lyckades med. Målen görs av Lisa Björklund (2) och Bella Grönberg.

Under söndagen den 27 mars mötte vi veckans andra division 2-motstånd, Hertzöga, som för dagen kompletterat sin matchtrupp med flera spelare från sitt lag i division 1. En ordentlig värdemätare för Karlstad Fotboll med andra ord.
Vi gör en riktigt bra laginsats och får verkligen träna på försvarsspel över hela banan. Hertzöga har mer boll men lyckas inte skapa tillräckligt med målchanser för att vinna matchen. Den slutar 2-2 efter att vi kvitterat i slutminuten. Vi tar med det hårda arbetet, laginsatsen, närkampsspelet och spelet utan boll. Dessutom gör vi båda målen på fasta situationer, något som kommer vara viktigt under säsongen. Målen görs av Lisa Björklund och Amanda Hellstrand.

Summerat en riktigt bra och viktigt vecka med fina insatser mot två lag som spelar i divisionen över oss. Lovar gott inför sista veckorna innan seriepremiären mot Degerfors 23 april.