Skön seger med 2-1 mot Sylvia

Efter matchen senast mot Dalkurd pratade vi om att man trots förlust i en enskild match kan bygga karaktär om förlusten i sig innehåller bra sekvenser med mera. Efter gårdagens vinst med många skapade målchanser och stundtals fin fotboll tar vi ännu ett steg i rätt riktning.

En väldigt bra första halvlek där vi försökte spela i högt tempo och lyckades väl med detta. Publiken fick se flera fina offensiva kombinationer med sammanlagt sju avslut på mål och välförtjänt ledningsmål av David. Vi förändrade vår defensiv till en 5-3-2 uppställning för att anpassa oss till Sylvias sätt att spela och förutom ett par småfarliga frisparkar samt två skott från längre distans hade vi bra koll på dem under första halvan av matchen.

Kul också att se hur Mommo Qassem i sin första match från start i årets serie visar att han håller på den här nivån. I andra halvlek bytte vi in Chiovanne i stället för Mommo för att försöka utnyttja dennes offensiva speed genom ytterligare fart i anfallsspelet. Vi hade hyfsad kontroll men lagen bytte boll ofta med varandra en period, och Sylvia var bra, och det var en del chanser åt båda håll. Vi gjorde ytterligare byten där Agon och Jacob ersatte Snibb och Erik N med syftet att hålla i boll mer och erövra meter offensivt i anfallsspelet. Lite snopet gör Sylvia mål på en hörna i minut 70 och efter det visade Peter i målet hög klass med ett par bra räddningar. Vi höll oss till vår plan och visade bra tålamod där vilket belönade sig när Alvers kunde avsluta ett utsökt kombinationsspel mellan Jacob och Agon och vi tog ledningen i 80:e minuten.

Ett rättvist resultat, en viktig seger och en bra laginsats. Jag är nöjd med spelarna, stolt över laget och glad för våra fans. Nu laddar vi om batterierna för en bra träningsvecka och ser fram emot nästa match mot Hammarby TFF på söndag.

Med vänlig hälsning
/Kostas