Kände konstnären fortsätter stötta KF – gör som han och skaffa säsongskort!

Bildtext toppbild: Hängivne KF-supportern, kände konstnären Joakim Johansson med åtta av de nio motiv han säljer av sina målningar som Fine Art Print. Alla intäkter skänker han oavkortat till Karlstad Fotboll. Gör som Joakim – skaffa säsongskort till KF:s matcher du också!

 

På annandag påsk spelar Karlstad Fotboll seriepremiär hemma på Sola Arena mot Hammarby TFF klockan 13.00. På läktaren hittar du som vanligt en hängiven KFF-supporter, kände konstnären Joakim Johansson. Han har förstås säsongskort. Skaffa ett du också!

Joakim tror på en kul säsong. Han själv fortsätter att dra sitt strå till stacken för att fotbollen i Karlstad ska få ett länge efterlängtat lyft.

– Jag fortsätter sälja Fine Art Print av några av mina målningar till förmån för Karlstad Fotboll, berättar han.

Joakim har redan dragit in en ansenlig summa pengar till KF med sina Fine Art Print.

Det går att välja mellan nio olika motiv.

– Bilderna har en upplaga på 50 exemplar och är signerade. Allt jag får in går oavkortat till Karlstad Fotboll och priserna är hälften mot vad de kostar på gallerierna, berättar Joakim.

Från början sålde han åtta motiv. Nu har ett nionde tillkommit. En gatumiljö från stadsdelen Haga. 

Joakim Johansson är själv stor idrotts- och fotbollsfantast. I sin ungdom var han en duktig mittfältare i Norrstrands IF. Första utställningen hade Joakim på ett litet galleri i Karlstads gamla bibliotek 1995. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt. Den flerfaldigt prisbelönte Karlstadskonstnären har bland annat varit representerad hela åtta gånger på Liljevalchs vårsalong i Stockholm och finns representerad i olika miljöer och hos privata samlare runt hela landet.

Joakim Johansson har en helt egen stil med sina häftiga, fantasieggande och mystiska verk. Han fångar ögonblick, inte det du ser utan det som just passerat eller kommer att ske.

– Jag är inte fotorealist. Jag går bortanför det och jag faller för små detaljer och ett ljus. Allt oväsentligt skalas bort. Jag vill få fram något mystiskt, bilder som inte finns i verkligheten.

Som till exempel motivet med en hjort i en säng och en varg som tittar in genom sovrumsdörren! Den finns med bland de nio motiv Joakim säljer. Det var indirekt genom fotbollen som Joakim Johanssons i dag hyllade konstnärskarriär inleddes. När han drabbades av svår migrän i yngre år tvingades den blivande konstnären ge upp fotbollskarriären.

– Jag har alltid haft fallenhet för måleri, men som yngre saknades intresset att göra något av det. Men när jag inte kunde fortsätta med fotbollen på grund av migrän började jag måla för att ha något annat att syssla med. På den vägen är det. 

När Joakim startade försäljningen för att stötta KF för två år sedan fick han bland annat träffa legendaren ”Svennis” under en träningsmatch. Det uppskattade av båda!. 

– Det var första gången jag träffade ”Svennis”, men jag har faktiskt målat av honom en gång. Det var till Torsby IF:s 200-årsjubileum 2009. Jag minns att han hade en blå tröja på sig på målningen, berättar Joakim.

De som önskar köpa någon eller några av Joakim Johanssons fina Fine Art Print kan vända sig till Harald Alvers och Karlstad Fotboll. Det går också att skriva till Joakim på hans Facebook-sida.

Text och foto: PER MÅRTENSSON