Stabil seger mot Örebro Syrianska

Karlstad Fotbolls herrar gjorde processen kort mot Örebro Syrianska i dagens bortamatch. Innan matchuret passerat 20 minuter i första halvlek var ledningen 0-3. En riktig urladdning med andra ord.

Ledarteamet ställde upp laget på samma sätt som i senaste matchen mot Östersund, sånär som på en position. Henrik Cederin startade istället för skadade Moustafa Benshi.

Matchen startade som sagt i ”tempo furioso” och redan i åttonde matchminuten kunde vaktmästaren hänga upp 0-1 på tavlan när en hemmaförsvarare olyckligt styrde in bollen i eget mål efter ett inlägg från vår vänsterkant.

Karlstad dominerade matchen genom bra rörlighet och ett fint passningsspel. Fem minuter efter ledningsmålet var det dags igen. Christian Marigliano slog ett inlägg från sin högerkant som Erik Björndahl på ett förtjänstfullt sätt kunde nicka in.

Matchbilden fortsatte se ut på samma sätt och i 18:e minuten spelade Karlstad sig fram till en hörna. En hörna som Andreas Bellander nickade in till 0-3.

Karlstad var, som siffrorna antyder, det betydligt bättre laget och halvleken dominerades av bortalaget.

I andra halvlek skapade Örebro lite mera, tack vare ett antal offensiva byten, men det var bara vid något enstaka tillfälle som det blev hettade till ordentligt kring Mathias Karlsson. Karlstad spelade klokt och kunde försvara sin ledning matchen ut.

– En riktigt skön seger på bortaplan, säger en nöjd Kjell Jonevret. Jag är mycket nöjd med hur vi uppträder som lag i första halvlek, både offensivt och defensivt, och kunde ha gjort både ett och två mål till.
I andra halvlek blir det mer ställningskrig och det är ”lite svårt ” att leda med 0-3. Kul för laget och inte minst Matte i målet att kunna hålla nollan.
Summa summarum var det en bra genomförd bortamatch där vi håller ihop kollektivet bra, inte mist i försvarsspelet, avslutar Kjell Jonevret.