Misslyckande en del i processen

Olyckligt nog ett dåligt resultat för vårt lag igår på Ilanda IP. Vi visste att det skulle bli tufft att möta ett lågt stående, men ändå aggressivt Örebro, som skulle vilja straffa oss hårt utifrån våra misstag.

I första halvlek försökte vi hitta vägar fram till målchanser och vi hade tre bra lägen för Chiovane och ett bra läge för Agon där vi kunde gjort åtminstone ett mål. Defensivt såg det bra ut men vi kunde och borde varit mer försiktiga i att inte tappa boll i farliga lägen för omställningar.

Tyvärr inledde vi andra halvlek med att slarva grovt i uppspelsfasen vilket ledde gav Örebro ett ledningsmål som satte oss i en svår situation. Misstag är en del av fotbollen och det är upp till oss som lag att acceptera och hantera att sådant händer och inte låta oss påverkas av det på ett negativt sätt. Tyvärr tappade vi koncentrationen en aning och lät våra motståndare vinna många andra bollar och ställa om på oss alltför lätt. Det var först efter att Örebro tagit ledningen med 2-0 som vi tog tag i spelet, löpte mer, höjde tempot och aggressiviteten. Olyckligtvis lyckades vi inte reducera för att få till lite nerv i slutet utan förlorade matchen.

Målet med säsongen har inte ändrats efter dessa fyra matcher. Vi vill bygga ett starkt lag med en egen fotbollsidentitet. Vi ska arbeta mer med vår psykiska styrka, i med- och motgång, genom vinster och förluster, för att kunna ge oss själva chansen att kämpa för att vinna varje match. Vi är besvikna över resultatet i denna matchen, och sättet som vi förlorade på, men vi måste fortsätta att jobba hårt och tro på vårt lag under säsongen och kommande matcher.