orebro-syrianska-if

Kostas tankar inför Örebro Syrianska

Vi ser fram emot seriens fjärde match och vår andra på Ilanda IP där vi trivs bra. Från förra matchen mot Assyriska tar vi med oss både förstärkningsområden och förbättringsområden, både individuellt och kollektivt. Vi måste ta vara på varje träningsvecka om vi vill fortsätta utvecklas och förhoppningsvis vinna fotbollsmatcher i den här serien.
Träningsveckan har varit bra och vi vet vad vi jobbar mot och hur vi ska ta oss dit. Spelarna är dedikerade och jobbar oerhört hårt för att vi ska behålla det momentum och den positiva känsla vi har för tillfället. Vi tror på oss själva och genom att fortsätta vara starka och friska och spela varje match som om den vore den sista för säsongen går vi för 3 poäng.

Söndagens motståndare Örebro Syrianska har börjat serien bra med 2 raka vinster och de har ett starkt lag. Där finns flera bra spelare med god fysisk kapacitet och jag tror att de kommer med ett gott självförtroende med den goda starten i bagaget. De spelar en flexibel 5-3-2 uppställning och de spelar med stor aggressivitet genomgående.

Det kommer bli tufft, vi måste vara taktiskt smarta, väl förberedda, och hålla ihop vår defensiv kompakt.  Samtidigt vill vi kunna äga bollen en del, försöka ha kontroll på spelet genom bollinnehav, och skapa målchanser på det sätt vi jobbat med under veckan. Vi behöver också vara noggranna med att kunna koncentrera oss på det vi kan påverka under matchen, oavsett vad som händer, och inte låta något energiläckage drabba oss. Varje match lever sitt eget liv. Vi har en tro på vad vi håller på med och den vill vi fortsätta med 90+ minuter så får vi se om vi kan inhämta 3 nya härliga poäng till laget och klubben.

Dessvärre är publik inte tillåten, så du följer matchen bäst på Sportexpressen Play. Uppdateringar kommer också på Facebook och Twitter.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer