karlstad-fotboll-ico

Matchkommentar från Jesper Swedlund

Igår spelade Utvecklingslaget sin första träningsmatch. För motståndet stod IFK Ölme och laget fick se sig besegrat med 1-4 efter 0-1 i paus. Vi ställde några frågor till lagets huvudtränare, Jesper Swedlund.

1-4 i premiären, vad säger du om matchen som helhet?

Som helhet är det en helt godkänd insats. Vi gör en väldigt bra första halvlek men har problem med att sätta de lägen vi skapar. Ölme spelar fysiskt och visar att de har många spelare som har större rutin av seniorspel.

Det var också skönt att få svar på vad vi behöver jobba vidare med, och det är bland annat vår sista tredjedel. Skönt också att få starta matchspelandet och ställas inför situationer på en fullstor plan.

Klart resultatet gör så att man funderar såhär i efterhand, men det är egentligen irrelevant sett till vad vi ville få ut av matchen idag.

Vad tar ni med er från matchen?

Vi tar framförallt med oss vårt presspel ifrån första halvlek och vår intensitet. Jag är nöjd med de saker som vi än så länge lagt fokus på under träningsveckorna.

En annan del är att vi har väldigt många duktiga ungdomsspelare som får speltid idag. Bland annat Jonathan Gullö som är en av planens bästa spelare första 45. Blott 15 år gammal.

Syftet med verksamheten är just att få våra yngre spelare att växa, så det var roligt att se just våra yngre förmågor ta för sig idag.

Skönt att vara igång förstås, när är er nästa match?

Så är det, vi ska jobba vidare. Vi tar emot IFK Sunne redan på lördag 1/2, med avspark 11.00 i Karlstad Airdome.