Division 1: Vasalund vann välförkänt

Mot de suveräna serieledarna Vasalund hade Karlstad Fotboll inte mycket att sätta emot. SvFF:s matchstatistik visar 9-1 i avslut på mål och talar sitt tydliga språk.

Man höll visserligen det egna målet fritt från påhälsning under stor del av första halvleken men det var svårt att komma till egna chanser.

Trots detta var det lite snopet att få släppa in ett mål strax före halvtidsvilan. Vasalund anföll på högerkanten. Spelaren gick inåt och spelade in bollen mot bröstet på en hemmaspelare. Bollen studsade rakt ut till Elias Durmaz som i fritt läge vid straffpunkten kunde sätta 1-0.

Det hade suttit skönt att få gå ut till den andra halvleken i ”lika-läge”.

När sedan hemmalaget utökade till 2-0 i den 55:e minuten blev uppförsbacken allt för stor. Vasalund bröt ett uppspel på mittplanen och slog bollen på djupet till snabbe Mai Traore som inte gjorde något misstag ensam med Oscar Jonsson.

Den definitiva spiken i kistan kom genom en frispark direkt i mål när det återstod knappa kvarten av speltiden.