Lovette

Division 1: Dramatiskt slut gav seger

Förutsättningarna inför detta match innebar att det var två ganska pressade lag som möttes. Gästerna IK Berga måste börja plocka trepoängare för att deras första division 1-säsong bara ska bli ettårig och ett stukat Karlstad Fotboll måste göra allt för att slippa ett nervslitande kval.

Knock och bjudning från Berga
Gästerna började matchen bäst och Karlstad fick inte riktigt till spelet. Tidigt i matchen däckades Stefan Zarkovic av en armbåge. Han försökte fortsätta spela men fick kliva av redan efter dryga 22 minuter.

Matchens första mål kom som en skänk från ovan när en Berga-spelare stod för en alldeles för svag bakåtpassning i den 28:e minuten. Andreas Bellander hann före målvakten och frispelade Oskar Alvers som kunde rulla in 1-0 i ett tomt mål.

Nu hoppades man att Karlstad skulle kunna spela ut hela registret när man äntligen fick matchens första mål, men så blev det inte.

Slappt slut på halvleken
I halvlekens slutskede lyckades Berga göra två mål. Först genom inspel från kanten till en spelare som, omgiven av passiva hemmaspelare, kunde kvittera till 1-1. Sedan resulterade en djupledslöpning, efter slarvig uppspel av Karlstad, i friläge och 1-2.

Mellan hopp och förtvivlan
I den andra halvleken flyttade Karlstad upp sina positioner och efter 20 minuter kom kvitteringen via ett vänsterinlägg som nådde Lovette Felicia. En nick från en nästan stillastående Lovette gick med knapp styrfart in bakom en målvakt som borde ha tagit bollen.

Nu skulle väl ändå en seger vara inom räckhåll?

Nja, tio minuter senare kom IFK Berga i ett anfall på högerkanten. Möjligen det första Berga-anfallet i den andra halvleken. Inspelet gick mot första stolpen och där löpte en spelare in och tilläts styra in 2-3.

Dramatiskt slut
Nu var det inte mycket tid att spela på om Karlstad skulle kunna ta sina första poäng fyra matcher.

Med sju minuter kvar drev Daniel Mushitu upp bollen på högerkanten. Han slog ett inlägg in mot ”boxen” där Lovett löpte in och satte kvitteringen till 3-3 på ett tillslag.

Nu fortsatte hemmalaget trumma på och med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid anföll laget på vänsterkanten. Ett lågt inspel styrdes vidare mot den bortre stolpen där David Johannesson dök upp i misstänkt offsideposition(?) och fastställde slutresultatet till 4-3.

Ny match på onsdag
Förhoppningsvis löste detta några knutar för Karlstad Fotboll trots att det var seriejumbon som man besegrade med så knappa siffror.

Redan på onsdag kommer det en betydligt värre utmaning då man ska möta serieledande Vasalunds IF på bortaplan.

Matchfakta

Startelva
1. Oscar Jonsson
3. Ludvig Gran
4. Stefan Zarkovic
6. Success Nwosu
7. André Jernberg
8. Oskar Alvers
10. Agon Beqiri
12. Andreas Bellander
16. Oscar Kihlgren
19. David Johannesson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
2. Eric Forsberg
5. Sebastian Bellander
11. Lovette Felicia
13. Kardo Aso Omar
18. Erik Nilsson
20. Daniel Mushitu
27. Felix Ernstson

Byten
22 Ut:Stefan Zarkovic, In:Eric Forsberg
46 Ut:Success Nwosu, In:Erik Nilsson
75 Ut:Oscar Kihlgren, In:Daniel Mushitu

Varningar
Andreas Bellander
Daniel Mushitu

Mål
1-0 28 Oskar Alvers, Karlstad Fotboll
1-1 44 Christopher Christensson, IFK Berga
1-2 45 Christopher Christensson, IFK Berga
2-2 66 Lovette Felicia, Karlstad Fotboll
2-3 77 Lukas Quist, IFK Berga
3-3 83 Lovette Felicia, Karlstad Fotboll
4-3 86 David Johannesson, Karlstad Fotboll