karlstad-fotboll-ico

Förlust mot Karlslunds IF

I lördags var laget i Örebro och spelade mot Karlslunds IF, en match som slutade med klar förlust 4-1 (3-1). Vi har kollat av med David Ekelund vad han tycker om matchen.

Det blev förlust med 4-1 borta mot Karlslund. Resultatmässigt mindre bra. Men hur var prestationen?

Den var inte särskilt bra. Det syntes på vissa håll att det var tredje matchen på åtta dagar, och vi var lite energilösa skulle jag vilja säga. Samtidigt kan vi inte gömma oss bakom det, och vi behöver prestera bättre än vi gjorde. Vi hade mycket boll på offensiv planhalva och skapar många riktigt bra lägen, och bör göra ett antal mål till framåt på de chanser vi har.

Däremot är vi alldeles för tama i vårt försvarsspel och har stora problem med både positionering och duellspel när vi åker på kontringar efter bolltapp högt upp.

Förra året spelade Karlslund ett lågt försvarsspel, hur såg det ut i lördags?

De låg för det mesta lågt och var duktiga i sitt kontringsspel.

Var det svårt att luckra upp det?

Vi skapar tillräckligt många målchanser för att göra flera mål, så vi tar oss ändå genom ganska många gånger. Men de är täta när de försvarar lågt.

När du analyserat matchen, vad var det som gick fel?

Jag tycker vi främst brister i det jag redan nämnt, energin, duellspelet och vårt försvarsspel mot kontringar.

Hur skakar man av sig en sådan förlust?

Det är viktigt att vi inte fastnar vid förluster och dåliga prestationer, oavsett om det är träningsmatch eller tävlingsmatch. Det är bara att titta på vad vi kan göra bättre, träna på och jobba vidare.

Var det Karlslund som var bra eller vi som hade en minde bra dag på jobbet?

En kombination. De var riktigt farliga främst i kontringsspelet.

Målen som vi släpper in, vad har du att säga om dem?

De flesta av målen kommer till när vi tappar boll, inte ligger rätt i våra positioner för att kunna stoppa kontringarna tidigare, och när vi i det också tar mindre bra beslut i vad vi prioriterar.

Något eller någon som du ändå vill lyfta fram tro?

Vi skapar chanser framåt och är ganska trygga i försvarsspelet när vi är organiserade och på rätt plats. Sen finns det många bra läxor att ta med sig från matchen, det kan också visa sig viktigt för framtiden.

Hur ser det ut under veckan som kommer?

Ledig helg den här veckan, så vi kör på bra måndag till fredag, med alternativ träning på onsdagen.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer