David efter Ljungskile och inför Karlslunds IF.

Efter att ha spelat match både lördag och tisdag är det nu dags för match igen. Den här gången beger sig laget 10 mil österut för match mot Karlslunds IF i Örebro. Vi har stolt några frågor till David Ekelund om matchen mot Ljungskile och inför Karlslund.

Förlust med 2-1 mot Ljungskile. Känslan direkt efter matchen?

Det var lite blandade känslor. Det fanns många positiva delar att ta med från matchen, samtidigt som vissa delar vi ville se i främst vårt anfallsspel bara fanns på plats då och då. Sen såklart tråkigt att förlora en match, även om det är försäsong.

Ni öppnade väldigt bra men ett bra bolltempo och första 20 såg det nästan ut som om det var vi som spelade ett hack högre upp i systemet. Ni måste vara nöjda med inledningen av matchen?

Ja vi satte bra fart från start och har ju en nick i ribban redan efter en minut. Första delen av halvleken rör vi oss bra, jobbar hårt för att vara spelbara och släpper bollen på få tillslag. Då tar vi också initiativet i matchen. Däremot skapar vi lite för lite på bollinnehavet.

Ljungskile är fysiska, starka och viker inte undan i duellerna. Sen när de gjorde 1-0 på en snabb omställning var det väl ett typiskt Ljungskilemål?

Haha det vet jag inte. Men de ställer om fint och snabbt. Vi får dock stopp på kontringen och slappnar av en halv sekund medan de trycker igång i djupled igen och där var vi inte riktigt med. Det var en fin kontring men vi kunde ha försvaret bättre helt klart, framförallt i andra fasen av kontringen.

Där och då kändes det lite ologiskt och det förändrade dessutom matchbilden, har du något enkelt svar på varför?

Jo men lite ologiskt sett till matchbilden dittills var det väl kanske. Vi hade ett bra momentum innan deras mål, och när de gör det så svänger det lite och under andra halvan av halveken tycker jag vi har svårt att få igång vårt spel.

Något enkelt svar finns nog inte, mer än att psykologi spelar stor roll i matcherna. En bra start och ett mål bakåt tenderar att få lite negativ påverkan, medan ett mål framåt brukar få omvänd effekt. Så var det även den här gången.

Ni vågade en hel del i matchen och framförallt i uppspelsfasen, men där det några gånger blev lite farligt. Är det något som ni jobbar med?

Ja vi blev lite väl våghalsiga i vissa sekvenser. Vi vill försöka spela oss ur situationerna så ofta det går utan större risktagande. Då behöver vi också träna på det i försäsongsmatcherna, och då blir det lite fel ibland. Samtidigt behöver vi också träna på att värdera när vi ska spela oss ur och när vi ska riskminimera och slå upp bollen framåt i planen. Så vi har några sekvenser att titta på och diskutera värderingar.

Om ni får ta med er två saker från matchen, vad skulle det vara ?

Jag tycker att vi visar upp ett högre bolltempo i den här matchen än mot Forward och Skövde, och vi klarar av det bra. Vi matchar också Ljungskile fysiskt vilket är bra att ta med oss.

Nu väntar ny match mot Karlslund borta. Ett lag som dessutom spelar i samma serie under 2020 och som man mött relativt många gånger. Vad väntar ni er för matchbild?

Jättesvårt att säga. Karlslund är ju ett lag som vill ha mycket boll och driva sitt egna anfallsspel, samtidigt som de i alla fall tidigare år oftast valt att försvara lågt för att även öppna för kontringar. Jag tror det kommer bli en match mellan två lag som vill driva på anfallsspelet, så får vi se vem som lyckas bäst med det.

Tredje matchen på sju dagar. En träningsvecka med en del återhämtningsträning på vissa håll. Hur har veckan sett ut?

Vi har ändå tränat på ganska bra de pass vi hunnit med mellan matcherna. I och med att vi både kan rotera en del mellan matcherna, men också har fria byten, så har vi valt att hålla en ganska hög nivå på träningarna även fast det är tajt mellan matcherna.

Vi tränade måndag, matchade tisdag, på onsdagen tränade de som inte spelade så mycket mot Ljungskile, sen tränar hela gänget igen torsdag och fredag. Så full fart.

Misstänker att det kan bli en del förändringar i laget inför helgens match?

Ja det kommer bli några. Vår målsättning har hela tiden varit att gå ur februari med så många minuter som möjligt på så många spelare som möjligt.

Hård konkurrens om platserna både offensivt och defensivt. Mot Ljungskile kommer fyra offensiva duktiga spelare in( Agon, Liridon, Arvidsson och Bilos) Måste kännas skönt att ha den bredden i laget?

Ja verkligen. Konkurrensen vi har hoppas vi dels gör att träningskvaliteten och intensiteten hålls uppe över hela säsongen. Dels ger det oss också bra möjligheter att påverka matchbilder med byten under året. Det är en lång säsong, och vi ska träningsmatcher inräknat spela nånstans runt 45 matcher under året så varenda spelare blir väldigt viktig under året.