Jesper Swedlund lämnar sitt uppdrag

Utvecklingslagets huvudtränare Jesper Swedlund har meddelat att han planerar att flytta hemåt och att han därför lämnar sitt uppdrag efter säsongen.

Jesper har sedan 2016 varit en del av fotbollen i Karlstad då han parallellt med studier till lärare blev huvudtränare för Carlstad Uniteds P19. Det uppdraget hade han fram till att han när Karlstad Fotboll bildades blev huvudtränare för Utvecklingslaget i div 2. Hans uppdrag där var att fortsätta att utveckla unga spelare för att förbereda dem för att ta steget till föreningens div 1 trupp. Jesper har även fått pröva på div 1 miljön där han under förra hösten assisterade David i CU och i år fick han ta ansvar för div 1 laget en period i samband med tränarbytet.

Det första året i den nya föreningen och nya laget har varit tufft. Coronan påverkade hela idrotten och fotbollen fick en lång försäsong utan träningsmatcher och med en stor osäkerhet om seriespelet skulle bli av eller inte. Till slut kom ändå seriespelet igång med en omlagd enkelserie. Omläggningen innebar att matcher krockade med div 1 lagets matcher och den planerade samarbetet att unga spelare med lite speltid i div 1 skulle matchas i div 2 kunde inte genomföras som tänkt. Efter en trevande start växte laget in i
div 2-kostymen och kunde sedan mäta sig med de bästa lagen i serien.

Jesper har förfogat över en grupp spelare som trivts ihop, haft bra inställning till träning och en vilja att utvecklas varje dag, vilket tillsammans med Jespers driv och kunskaper resulterat i en mycket bra utveckling av spelarna.

Utvecklingslaget har, trots ett tufft år, haft en bra första säsong. Resultatmässigt har laget klarat nytt kontrakt i div 2 och tog sig till DM-final. Jesper och de andra ledarna har gjort ett mycket bra jobb. Det är därför tråkigt att vi inte får behålla Jesper så att han kan bygga vidare på den grund som lagts.

Ett stort tack till Jesper för de 5 åren i Karlstad och lycka till med den fortsatta karriären västerut.