IF Karlstad Fotboll Logotyp

Ny seger för damlaget

Returmötet mot IFK Skoghall DF 2 slutar med tre poäng med hem till Karlstad, 0-6 (0-4).

Ett soligt Lunnevi IP bjöd på fina förutsättningar. Märta Lundström Larsson löper tidigt i matchen igenom Skoghalls försvarslinje till en bra målchans, men avslutet går på fel sida stolpen sett med Karlstadögon. I övrigt bjuder inledningen av matchen på en hel del spel på mittplan där båda lagen står upp i närkampsspelet. Efter ca 15 minuters spel får vi dubbelhörna. Hörna nr 2 förvaltas på bästa tänkbara sätt, bra leverans av Isabella Grönberg och kliniskt avslut av Lisa Björklund Runelid, 0-1. 0-2 står Hana Rioflorido Ismail för när hon kyligt placerar bollen otagbart förbi Skoghalls målvakt. 0-3 dunkar Isabella in några minuter senare. Innan halvtidsvilan får även Märta utdelning för sitt eviga löpande, 0-4.
I andra halvlek fortsätter vi hota framåt genom bl.a. bra aktioner från Ida Eriksson och Lovisa Boström. I 64:e minuten ger det utdelning, Märtas andra mål för dagen, 0-5. I 78:e minuten fastställer Isabella slutresultatet med sitt andra mål för dagen, 0-6.
En laginsats med flera fina prestationer matchen igenom. Filippa står för en fin dubbelräddning i ett viktigt skede av matchen. Backlinjen med det nya mittbacksparet för dagen, Sofia Carlberg tillsammans med Tina Henriksson, står för en fin insats. Dessutom gör Amanda Hellstrand sina första minuter i Karlstad tröjan när hon byts in i andra halvlek.
Ett bra avstamp inför nästa tuffa utmaning, Degerfors som gästar Våxnäs IP på fredag kväll.