Årets viktigaste seger. Årets härligaste seger!

Bildtext toppbild:
Bilden av en matchhjältes segerglädje. 73 minuter in på måste-matchen mot Boden förlöste Moustafa Benshi Karlstad Fotboll när han pricksköt det oerhört viktiga 1-0-målet, som blev slutresultatet.

 

Karlstad Fotboll vann måste-matchen hemma mot Boden med 1-0 och klättrade till niondeplats i tabellen. Efter en ångestfylld första halvlek slog Moustafa Benshi till i 73:e minuten. Ur tomma intet!

– Jag hade ett liknande läge tidigare i matchen (57:e). Då trodde jag inte att jag hade så gott om tid och bara sköt. Andra gången visste jag att jag hade mer tid, tog en touch och kollade på målvakten. Jag såg att han tog ett steg mot andra stolpen och jag sköt mot första, berättar Benshi.

Målet var förlösande för de ängsliga KF-spelarna. 

– Det lossnade inte bara från axlarna utan från tårna och upp till håret, ler Benshi,

Moustafa Benshi hade ett jätteläge som han missade, en dryg kvart före sitt segermål.

Lagkapten Andreas Bellender passade fram till båda Benshis målchanser.

KF-tränaren Kjell Jonevret berättar:

– Vi kan inte fokusera på tabelläget utan på våra prestationer. Bellander skulle till exempel kliva fram mer med bollen. Det var hans löfte till oss idag. Benshi skulle skjuta mer. Andra hade defensiva löften. På Benshis första läge var det med honom som med hela laget, han trodde inte riktigt på det. Sedan gjorde han det.

Kapten Bellander tog ansvar i måste-matchen.

Jonevret medger:

– Vi spelade ok men har spelat trevligare fotboll. Det var inte det viktigaste idag. Idag var vi i behov av poäng.

Jonevret betonade hur glad han var för killarnas skull, för klubbens skull, när trean äntligen kom efter tre raka förluster och ett utsatt läge i tabellen.

– Det har pratats utifrån om att vi skulle vara ett topplag och så hamnar vi i det här läget. Vi var tyngda av stundens allvar och det syntes på vårt lag att vi inte har Zlatan-självförtroende direkt.

Målvaktsgiganten Mathias Karlsson räddade KF i första halvlek. En matchhjälte han också. Här med segerskytten Benshi.

Under första halvlek visade KF upp något snarlikt golfarnas fruktade puttfrossa. Nästjumbon Boden tilläts dominera spelet och levererade flera fina lägen. Det allra vassaste redan i 14:e minuten, då endast målvakten Mathias Karlssons fingertoppar uppe vid krysset räddade hemmalaget från en mardrömsstart. 

En sanslös räddning!

KF lyckades inte skapa en enda målchans i första halvlek. Målvakts-Mathias räddade sitt lag i det läget. Som så många gånger tidigare.

Boden öppnade andra halvlek med ett nytt vasst läge. Men till slut fällde alltså de enskilda prestationer, som KF-spelarna lovat varandra före matchen, avgörandet.

– Efter vårt 1-0 spelade vi med mycket mer energi, konstaterar Jonevret.

Han är mycket nöjd med sättet som laget uppträdde på i slutskedet.

– Vi har åkt på tre, fyra mål på övertid tidigare. Om matcherna spelats över enbart 90 minuter hade vi legat betydligt bättre till. Men nu var det inte ens nära en kvittering. Vi fick upp bollarna och spelade tätt. Det tror jag vi får glädje av framöver. Nu känner vi lättnad och glädje. Förhoppningsvis kan vi ta med oss det också. 

En glad KF-tränare Kjell Jonevret med segerskytten efteråt.

Jonevret gjorde ett trippelbyte i 61:a minuten.

– Killarna som kom in gjorde det bra.

Segern förde upp Karlstad till niondeplats. Marginalen ner till Täby på kvalplats är visserligen bara tre poäng, å andra sidan har KF tre lag mellan sig och Täby.

Nu väntar två tuffa bortamatcher mot Dalkurd och Motala innan serien avslutas mot Stocksund hemma.

– Vi måste prestera igen för att slippa stå där på slutet och tycka att allt är skitjobbigt. Efter den här trepoängaren har vi mycket glädje i omklädningsrummet. Nu blir det mycket roligare att gå till träningen i morgon, säger Jonevret med ett brett leende.

TEXT: PER MÅRTENSSON

FOTO: HÅKAN STRANDMAN

Moustafa Benshi grattas av en kompis efter matchen.

 

Moustafa Benshi och Erik Björndahl. Den sistnämnde kom in från bänken i 61:a minuten, och gjorde det bra liksom övriga två KF-spelare i trippelbytet.

 

Karlstad Fotboll jublar efter den oerhört viktiga trepoängaren som förde upp laget till niondeplatsen i tabellen.

 

Nu knyter Karlstad Fotboll och Moustafa Benshi näven inför avslutningen på serien. Tre matcher återstår. 
Moustafa Benshi och Kjell Jonevret i fokus efteråt, i KF-fotografen Håkan Strandmans sökare.