Ett effektivt Karlstad Fotboll vände och vann med 3-2 mot Skövde AIK

Ett piggt och rörligt Skövde AIK inledde bäst i söndagens match i Karlstad Airdome. Gästerna hade mycket boll stora delar av första halvlek, tog sig fram bra framförallt på sin vänsterkant, och tvingade hemmalaget till försvarsspel. Gästerna tog också ledningen på straff efter en hands och det var inte alls oförtjänt eftersom Peter i målet hade fått briljera innan med ett par räddningar. Hemmalaget hade svårt att etablera eget spel men stack upp emellanåt och i ett vackert anfall fångade David J upp ett inspel från vänsterkanten, vände runt på en 5-öring, och dunkade in kvitteringen. 1-1 i paus var således resultatet.

I andra halvlek hade hemmalaget bytt manskap och även om Skövde återigen inledde piggt med ett fint ledningsmål åt sig hemmalaget sakta men säkert in i matchen med mer bollinnehav som resultat. Spelet böljade lite och målchanserna uteblev fram till sista kvarten då Karlstad Fotboll vände på steken. 2-2 av Alvers efter att Mommo blivit nersparkad. Detta efter ett fin individuell prestation av Erik Nilsson som bjöd på bland annat en läcker tunnel. Läckrast var annars prestationen vid 3-2 målet då Alvers knorrade in segermålet med högerfoten efter en väldigt fin framspelning av Success.

Summa summarum – en stark prestation av Karlstad Fotboll som visar på effektivitet och vinner matchen till slut mot ett bra Skövde AIK. Killarna har kört hårt en längre tid och den där riktiga rappheten fanns inte i denna matchen men laget krigar på bra och säljer sig dyrt även om inte spelet av förklarliga skäl inte var på topp denna gång. Imponerande i slutändan!