Inför Boden hemma

Fyra matcher återstår. Tolv poäng kvar att spela om. I morgon söndag, med avspark klockan 13 på Sola Arena, väntar Bodens BK för Karlstad Fotboll.

Utgångsläget är bra när tre oerhört viktiga poäng står på spel i kampen om nytt kontrakt.

– Alla spelare i truppen är tillgängliga, berättar KF-tränaren Kjell Jonevret. 

Målvaktsklippan Mathias Karlsson tvingades vila med skadekänning i senaste matchen, borta mot Nordic United.

– Mathias körde på fullt ut under fredagsträningen. Utan problem, berättar Jonevret.

Efter tre raka förluster jagar KF en välbehövlig trepoängare.

– Vi har gjort matcher som är helt okej men hittade ändå sätt att förlora på. Vi var inte sämre spelmässigt mot Nordic United senast. Energin var låg i början av veckan efter den förlusten men det har blivit bättre och bättre för varje dag. Efter träningen idag kände sig alla nöjda. Nu hoppas vi på en riktigt bra prestation på söndag, säger Jonevret.

Han konstaterar också:

– Vi har avgörandet i egna händer. Nu ser vi fram emot att alla går ut och gör ett riktigt bra jobb mot Boden.

Bodens Bandyklubb (så heter föreningen fortfarande, men har ingen bandy på programmet längre) må vara näst sist i tabellen. Men Jonevret varnar:

– I den här serien spelar placeringen ingen roll. Alla slår ju alla. Boden är bra på fasta situationer och vi måste även se upp med deras vassa omställningar.

KF vann matchen i Boden med 2-1. Detta efter att ha skaffat sig en 2-0-ledning redan under de inledande sju minuterna.

– En speciell match. Det blåste storm, vi hade kraftig medvind under första halvlek och kunde ha gjort fler än två mål då. I andra hade Boden medvind och vi blev rejält tillbakatryckta.

Boden är näst sist med 25 poäng, fyra omgångar från slutet. KF har 31 poäng med två ner till Motala på kvalplats. Lika litet är avståndet till Örebro Syrianska på nedflyttningsplats.

Boden förlorade lagets senaste match, hemma mot Stocksund, 0-2.

En liten varning: senast Boden spelade i ettan, 2019, var laget näst bäst i serien sista fem matcherna! Fyra vinster och en oavgjord. Den gången räckte det dock inte till förnyat kontrakt.

Vi får hoppas att släkten inte blir värst på söndag. Bodens försvarare Anton Hallstensson är lagets kanske bästa nyförvärv.

Han kommer från Torsby och flyttade som tonåring till IFK Norrköping. Sedan vidare till Sylvia och IFK Östersund (inte ÖFK) innan han hamnade i Boden.

Legendariske värmländske ledaren Håkan Hallstenson är Antons pappas farbror. 

Antons syster Ida spelar i Mallbacken och brodern Oskar i Nordvärmland.

En spelare att hålla ögonen på alltså, både för publiken på Sola Arena och för KF:s spelare!

Boden påminner lite om KF den här säsongen.  Laget inledde med fyra vinster på de första fem matcherna. Sedan blev det fem raka förluster.  Därefter har bra prestationer varvats med poängfattiga sådana.

Fotnot: Karlstad Fotbolls avslutning: Boden hemma, Dalkurd borta, Motala borta och Stocksund hemma.

Text: Per Mårtensson