Kändismatch inviger nya Sola Arena

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tillbaka som coach på tränarbänken i duell med Lennart ”Kral” Andersson.
Plus en sportchefsduell mellan FBK:s Erik Wennberg och Karlstad Fotbolls Tobias Johansson i på mitten.
Och kan vindsnabbe Göta-profilen Johan Engberg hålla farten uppe?
Visst ser fotbollens invigningsmatch på nya Sola Arena på lördag den 24 september, efter 103 år på Tingvalla, ut att kunna bli en festlig start på en ny fotbollsepok i Karlstad.

Nu flyttar fotbollen på allvar in i det nya arenaområdet.
Kommande helg innebär startskottet för tävlingsmatcher, och för att fira lite extra arrangerar Karlstad Fotboll en kändismatch under lördagseftermiddagen (avspark 16.00).

Och det är inte vem som helst som kommer leda kändislaget – Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är tillbaka på tränarbänken.

På den andra bänken finns Lennart ”Kral” Andersson – med ett förflutet i både Karlstad BK och Carlstad United – föreningarna som numer bildar Karlstad Fotboll.

På Sola Arena dyker både gamla och nya profiler i Karlstadsfotbollen upp. Jörgen Linder och Mirza Durakovic är två starka profiler i respektive lag.

Och visst minns ni Pär ”Pärlan” Ericsson? Deje-exporten som via Carlstad United tog steget ut i fotbolls-Sverige med en karriär i Degerfors, Gais, IFK Göteborg, Mjällby, Kalmar och ÖSK?
”Chrippe” Johansson, Pål Madland, Lawand Haidar och Andreas Sjöstedt är andra ”gamla” profiler som kommer till spel och som representerat båda lagen.

Kändisgänget har för säkerhets skull säkrat upp med två målvakter; FBK-profilen Christian Berglund och Boltic-keepern Mikael Forsell. Christian Edwertz och Daniel Swedberg är andra profiler i det laget.

Och känner du igen speakerrösten på Sola Arena är det inte konstigt – Boo Sonnö, legendarisk röst från Löfbergs Arena, gör comeback. Men får tyvärr inte presentera Pelle Prrrrrreeeeessssstttberg den här gången.

Kändismatchen startar 16.00. Kom och heja på och känn på den nya arenan – det är fri entré

Men först ut att spela tävlingsmatcher blir Karlstad Fotbolls damlag.
Redan klockan 13.00 på lördag derbyspelar damerna mot QBIK i en högintressant drabbning. Även där är det fri entré.

Karlstad Fotbolls herrlag i Ettan Fotboll Norra premiärspelar på Sola Arena söndag 2/10 klockan 13.00 mot Team TG.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer