Mållöst slut på Tingvalla

Avskedsföreställningen på Tingvalla IP efter 103 år i tjänst blev en mållös match.
Karlstad Fotboll och Sylvia spelade 0-0 i en match som inte saknade målchanser, inte minst från hemmalaget som radade upp chanser matchen igenom.
KF kanske skulle ha gjort ett, två och till och med tre mål. Men det blev noll.

Matchen rivstartade och innan det hade gått tre minuter hade Johannesson själv haft fyra avslut på mål, där det första efter 15 sekunder var farligt nog att det kunde ha resulterat i nätrassel.

Men gästerna var inte oävna de heller, Karlsson gjorde, som så många gånger innan, en helt omöjlig räddning på mållinjen där han snodde bollen framför fötterna på en snopen anfallare som istället sparkade Karlsson i bröstet. Resultatet av det blev frispark.

I den andra halvleken var det till stora delar ett lag på banan.
KF hade perioder där Sylvia knappt kom ur eget straffområde, än mindre över mittlinjen. Johannesson hade ett antal bra lägen, Asike en nick som rensades bort, Johansson Bahar fick inte träff på bollen och Beqiri hade ett hårt skott från nära håll.
Men det var en sådan dag när det inte riktigt ville sig.

Även om det inte blev en målkavalkad i Tingvallas sista match så blev det en drabbning där KF var det bättre laget och helt klart spelade på en högre nivå än senast hemma mot Täby.

Som helhet en händelserik match där inte minst några av lagets yngre spelare visade upp sig från en positiv sida. Unge Samuel Nielsen svarade för en utmärkt första halvlek och skapade mycket från sin högerkant.

Det kom 507 åskådare till Tingvallas finalfight, en okej siffra under en mycket arrangemangstät helg, som bland annat innehöll Tjurruset, V75-trav och Färjestads seriepremiär i SHL.

Nästa helg blir det invigning på nya Sola Arena, då i form av seriefinal för damlaget mot QBIK och med en kändismatch. Håll utkik i våra kanaler för mer information om detta.

Nästa match för div I-laget är borta mot Gefle på söndag nästa vecka. Nästa hemmamatch spelas söndagen den 2 oktober hemma mot Team TG, en match som också är invigningsmatch för div I-laget på nya Sola.

Mer info om både invigningshelgen och div I-matchen kommer när vi närmar oss.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer