Förlust mot Dalkurd med 2-1

Olyckligtvis förlorade vi en tuff match mot ett bra Dalkurd med 2-1 i lördags eftermiddag. I första halvlek var det ganska avvaktande spel mellan två lag som båda ville kontrollera spelet i sökandet efter målchanser. Vi hade ett bra läge när Andreas Bellander vann en luftduell efter en frispark och Dalkurd hade några bra lägen i slutet av halvleken, men annars var det få klara målchanser. Vi lyckades hitta fina kombinationer emellanåt ute på planen men sista passningen för att skapa klarare målchanser höll inte riktigt kvalité nog tyvärr.

Andra halvleks inledning var den första lik med två lag som via sitt kontrollerande spel ville skaffa sig övertag genom att göra första målet. Efter tre byten 20 minuter in i halvleken försökte vi få in mer energi i ett läge där Dalkurd hade visst övertag. Tyvärr fick Boye sitt andra gula kort efter en förseelse i offensivt straffområde, vilket renderade i ett dominerande Dalkurd. Två relativt snabba mål tyvärr för Dalkurd och oerhört jobbigt för killarna att spela dryga halvtimmen med en man mindre mot ett så skickligt motstånd.

Kostas summerade matchen enligt följande: ”Sammantaget försöker vi göra vårt bästa hela matchen och vi reducerar genom David vilket visar att man måste ge allt tills slutsignalen ljuder. Matcher som den här med en bra prestation, trots ett dåligt resultat, ger möjligheter att bygga vidare och skapa starka karaktärer inför kommande matcher”.

Nya tag på söndag klockan 16.00 mot IF Sylvia på Tingvalla!