sandviken-if

Sandviken borta

Det är tätt mellan matcherna, och redan idag är det dags för den tredje omgången. Den här gången åker laget upp till Gävletrakten för att möta en av förhandsfavoriterna – Sandviken.

Vi har stämt av lite med David Ekelund om förra matchen och vad han tänker inför dagens uppgift på Jernvallen.

Andra raka matchen som slutar 1-1 efter att motståndarna tagit ledningen. Vilka likheter/skillnader har funnits om man jämför matcherna?

Det finns mestadels likheter, men såklart även några skillnader. Mot Haninge gjorde vi en bra första halvlek där vi skapade mängder med chanser framåt samtidigt som vi var stabila bakåt.

Mot Sollentuna gjorde vi en mindre bra första halvlek, men skapade ändå några bra lägen, bl.a. ett skott som målvakten räddade i ribban och där vi missar returen.

Både Haninge och Sollentuna gjorde mål på sitt första avslut på mål, med skillnaden att Haninge gjorde det efter 50 minuter och Sollentuna efter 1,5 minuter.

Matchbilderna har också varit väldigt lika, vi har ägt det mesta av bollen och skapat de flesta målchanserna, men inte varit tillräckligt bra i avsluten för att utnyttja övertaget.

Inför förra matchen ville ni se större tuffhet i den offensiva boxen. Kunde ni sköna något av detta mot Sollentuna?

Både ja och nej. Vi hade fler spelare i offensiv box än mot Haninge, men vi är fortfarande inte tillräckligt heta när det blir dueller och många avslut täcks undan eller missar målet.

Ni har haft mycket av spelet utan att få den utdelning ni hoppats på. Har motståndarna låtit er få ta initiativet med avsikten att gå på omställningar?

Kanske, svårt att svara på. Båda lagen låg lågt och prioriterade att stänga ytor istället för att sätta press på oss.

Jag tror vi hade haft mycket av spelet ändå, men bollinnehavet blir oftast mycket större per automatik när det andra laget ligger lågt och kontrar snabbt.

Mittfältet är inte bara en central del på planen utan även i ert spel. Vilka är de viktigaste delarna i ett framgångsrikt mittfältsspel?

Svår fråga att svara på. Det beror mycket på hur du vill att laget ska spela både offensivt och defensivt.

Men rent generellt utifrån våra tankar är det viktigt att mittfältarna är rörliga, aktiva och vill vara involverade i spelet samtidigt som de också behöver hitta rätt ytor att jobba i utifrån matchplan.

De behöver också kunna löpa över stora ytor och vara delaktiga i vårt försvarsspel både högre upp i planen och lägre.

Nu reser ni till Sandviken för att möta en mycket stark motståndare med ett hypervasst anfallspar, vad kommer att vara extra viktigt i denna match?

Vi behöver fortsätta vara noggranna i vårt försvarsspel, som vi ändå varit i de två första matcherna.

Får vi Sandviken att spela på de ytor vi vill så kommer det att hjälpa oss mycket. Offensivt behöver vi höja tempot i det vi gör och öka vår aktivitet i rätt ytor.

Matchen startar 17.00 och du kan se den här.