Slut på en tuff vecka med tre matcher på sju dagar

I lördags spelade vi mot Täby FK, den sista matchen av tre i tät följd. En match där vi var tvungna att hantera den fysiska tröttheten, samtidigt som vi ska fortsätta vårt sätt att spela en offensiv fotboll i högt och intensivt tempo.

Vi startar första halvlek bra och gör mål redan efter nio minuter genom Chiovane efter en bra kombination och ett smart kvalitetspass av Erik Nilsson. Vi skapar många chanser att göra fler mål och därmed styra matchen enligt vår matchplan, men Täby gör ett elegant mål i 17:e minuten, vilket naturligtvis ger dem extra energi och en tro på sig själva. I första halvlekens sista minut gör vi vårt andra mål genom Erik Nilsson och vi kan efter det gå till pausvila.

I andra halvlek försöker vi kontrollera spelet och spela smart utan att ta för stora risker, vilket vi lyckas bra med. Vi gör några både nödvändiga och viktiga byten i andra halvlek, och de inbytta spelarna bidrar alla med bra extra energi till laget. När matchen är slut har vi många rejält trötta men också riktigt nöjda och glada spelare.  Ytterligare en vinst på hemmaplan, tre poäng till, 46 gjorda mål och efter söndagens resultat är vi på tredje plats i tabellen med 40 poäng.

Nu ska vi ha en bra återhämtning, rensa hjärnorna, utvärdera vårt spel och arbeta ännu hårdare tillsammans. Vi ser redan fram emot nästa match.

Fotbollshälsningar
Kostas

Senaste nyheterna

Guld till Annelie Larsson

Idag säger vi stort grattis till IF Karlstad Fotbolls styrelseledamot Annelie Larsson som har fått Svenska Fotbollförbundets förtjänstmedalj i guld. Överlämnandet skedde vid förbundets årsmöte

Läs mer

Oavgjort i genrepet

Idag styrde vi bussen till Uddevalla för match mot Div 1-kollegan (om än i södra) IK Oddevold. Samtidigt var det genrep inför kommande helgs seriepremiär.

Läs mer

Bortamatch mot Oddevold

I morgon lördag åker Div 1-laget till västkusten för match mot IK Oddevold på Thordéngården. Avspark kl 14.00. Då är med andra ord genrep inför

Läs mer