Oavgjort i Stockholm

Det blev delad pott på Kristinebergs IP i lördags eftermiddag mellan FC Stockholm och Karlstad Fotboll efter att lagen haft grepp om spelet varsin halvlek.

Karlstad hade ett kraftigt spelövertag under den första halvleken där laget kom till flera bra situationer som skulle kunna renderat i klara målchanser, men det blev mest halvchanser till slut. Det blev i stället hemmalaget som gjorde 1-0 på en väl avvägd långboll där vasse forwarden Cameron Streete slet sig loss från sin bevakning och behärskat lyfte in ledningsmålet. Karlstad fortsatte dock ha mest boll men överraskande nog var det också via en väl avvägd långboll som kvitteringsmålet kom. Zarkovic, som spelade 45 min efter längre skadefrånvaro, lyfte bollen mot Alvers som via ett bra första tillslag avancerade in i straffområdet och sköt ett skott som målvakten släppte retur på och påpassligt gjorde David 1-1 på returen.

I andra halvlek tappade Karlstad initiativet och hemmalaget jämnade ut spelet. Karlstad försökte förvisso skapa lägen men Oscar Kihlgrens mäktiga skott utifrån räddades av en välplacerad målvakt. FC Stockholm stack upp i farliga kontringar och hade ett riktigt bra läge som Matte i målet kom ut och parerade bra i en halvlek som annars präglades av svajigt spel och inte så mycket ordnat spel.

Nu laddar vi om för vårsäsongens sista match då det åter är en Stockholmsresa som väntar på söndagen då Täby FC står för motståndet.

 

Foto: Faisal Aimal

Senaste nyheterna

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer

Biljetter till DM-finalen

Säsongskorten gäller även vid kvällens final i Stora DM. Du som inte har säsongskort betalar med Swish i entrén. Sittplats 100 kr. Välkommen!

Läs mer

Final i Stora DM

På det igen. Tisdag 26 september kommer Nordvärmlands FF till Sola Arena för final i Stora DM. Avspark kl 18.30. Vår väg till finalen har

Läs mer